Bojnik: Ministarstvo bez porfelja odobrilo 4,2 miliona dinara za zamenu školskog inventara

Loading

БОЈНИК – Општини Бојник Министарство без портфеља за унапређење популационе политике одобрило је финансијска средства у износу од 4,2 милиона динара којима ће се заменити школски инвентар у основним школама у Бојнику и Косанчићу.

Како каже председник општине Небојша Ненадовић, локална самоуправа уложиће још толико новца који ће се углавном искористити за обнову школског инвентара, односно нових клупа, столица, као и радионица у школама у Бојнику и Косанчићу.

Основна школа у Бојнику није обновила инвентар од изградње објекта, истиче Ненадовић, док је школа у Косанчићу делимично, пре двадесетак година, заменила инвентар.

Ненадовић је нагласио да ће општина Бојник убрзо расписати тендер и за израду пројектне документације, како би се преко Канцеларије за јавна улагања добила финансијска средства за комплетну адаптацију и санацију основне и средње школе у Бојнику. Вредност ове санације износиће око 200 милиона динара.

Основну школу у Бојнику похађа око 770 ученика распоређених у 42 одељења, док школу у Косанчићу похађа око 300 ђака, тако да ће замена инвентара допринети унапређењу квалитета наставе, каже Ненадовић.

Извор: званични сајт општине Бојник

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: