Dr Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa: Zbog boravka u inostranstvu u kućnoj izolaciji

Loading

MEDVEĐA – Iako nemam simptone bolesti, od juče sam u kućnoj izolaciji zbog toga što sam jedan dan proveo u manastiru Hilandaru na Atosu u Grčkoj, u humanitarnoj misiji sa nekoliko članova Hilandarskog bratstva, gde smo se i pričestili – javio nam je u telefonskom razgovoru dr Nebojša Arsić, specijalista interne medicine i magistar kardiologije.

Na svom FB nalogu,koji prenosimo u celini, dr Arsić je napisao: „Dragi moji sugrađani! Obaveštavam vas da sam tokom ovog vikenda, od subote ujutru 14.03. do nedelje 15.03. godine, zajedno sa grupom prijatelja, okupljenim u Humanitarnom udruženju „Hilandarsko bratstvo“ posetio Svetu Goru Atosku i pravoslavnu svetinju manastir Hilandar.
Obzirom da nam je, zbog epidemiološke situacije, uručeno rešenje nadležnog sanitarnog inspektora Ministarstva zdravlja Vlade Srbije koje podrazumeva 14 dana mera ograničenog kretanja, svi moji saputnici, koji su, inače, iz više gradova, opština i institucija Srbije, zajedno sa mnom, još sinoć su javili svojim nadležnim zavodima za javno zdravlje, i od tada se u potpunosti pridržavamo svih propisanih mera.
Naše putovanje je imalo humanitarni i duhovni karakter, tako da smo racionalno i uspešno savladali sve izazove i prepreke ispred nas postavljale, te ovim putem apelujem na sve one koji su u sličnoj situaciji da sačuvaju pribranost, a time i najvrednije što imamo – život, zdravlje, porodice i zajednicu u kojoj živimo .
Pozivam vas sve zajedno, kao vaš lekar i predsednik opštine, da se pridržavate propisanih mera koje je naša Vlada donela, da pratite savete uglednih stručnjaka, mojih kolega lekara, kako bismo što lakše svojim primerom, ponašanjem i disciplinom savladali pretnje koje je doneo sa sobom opaki virus, prošli kroz naredni period bez mnogo posledica, a zatim vratili što brže naše živote u normalne tokove.
Ja cu lično, putem elektronske komunikacije sa svojim kolegama i saradnicima, biti na raspolaganju građanima i pacijentima i uključen u sve svoje profesionalne obaveze u narednom periodu u svom osnovnom pozivu kao lekar specijalista interne medicine i kao predsednik opštine Medveđa.
Svim građanima opštine Medveđa prenosim pozdrave i Blagoslov bratstva Manastira Hilandar na čelu sa Arhimandritom Metodijem
Voli vas vaš Neša.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor