Štab za vanredne situacije: U Jablaničkom okrugu 314 lica u izolaciji, 302 sa teritorije Leskovca zbog neposrednog kontakta sa obolelima

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Данас је одржана двадесет и друга седница Штаба за ванредне ситуације на којој су усвојене нове мере заштите и превенције у борби против вируса корона. Најпре је минутом ћутања одата пошта Драгану Павловићу, власнику мотела „Предејане“ који је јуче преминуо у 56. години живота. Пре предлагања и разматрања најновијих мера предострожности, директорка Завода за јавно здравље Александра Николић поднела је извештај о епидемиолошкој ситуацији у Јабланичком округу и граду Лесковцу.

Она је обавестила јавност да у Јабланичком округу тренутно деветоро особа има дијагнозу оболелог од вируса корона, да се 314 људи са територије Јабланичког округа налази у изолацији, 302 са територије Лесковца због непосредног контакта са оболелима. Порастао је и број особа којима је наложено да 28 дана проведу у самоизолацији због тога што су допутовали из неке стране државе – и сада износи 770, од тога 729 са територије града Лесковца.

Након њеног излагања усвојене су наредбе, закључци и препоруке које ће од данас ступити на снагу. Између осталог донета је одлука да се из буџета града издвоји износ који ће се искористити за помоћ свим пензионерима на територији града Лесковца чија примања су мања од 30.000 динара у виду пакета који ће садржати дезинфекциона средства и основне животне намирнице. Припрему и доставу пакета ће организовати и контролисати Градско веће града Лесковца.

Поред тога свим суспектним особама се самоизолација продужава са 14 на 28 дана, викендом забрана кретања почиње у 15 часова, а суграђани старији од 65 година куповину могу обавити недељом од 03 до 08 часова. Затварају се све кладионице, коцкарнице, слот клубови, казина, фризерски и козметички салони, тату студији и дечје играонице, а уводи се и забрана кретања у свим  парковима и јавним површинама намењеним за спорт и рекреацију.

Извор: званични сајт града Лесковца

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: