Dom zdravlja Vlasotince: Izolovani jedan doktor, tri tehničara i jedan vozač

Loading

VLASOTINCE – Zbog kontakta sa zaraženim pacijentom, po rešenju sanitarne inspekcije, od ranije su u samoizolaciji jedan lekar, tri tehničara i vozač. Svi znamo da je u toku i sezonski grip i ako neko dobije temperaturu ne znači odmah da je bolestan od korona virusa, mislim i na osoblje i na pacijente. Zaista se trudimo i da uradimo naš posao i da zaštitimo osoblje i molim sve da imaju razumevanja,  kaže Milena Stanković Mitrović, direktorka Doma zdravlja u Vlasotincu

U Pozivnom centru Štaba za vanredne situacije opštine Vlasotince prethodnih dana, kao ni danas, nije bilo primedbi građana na rad Doma zdravlja, ali s obzirom na to da se putem društvenih mreža šire različite informacije vezane za ovu ustanovu, koje mogu da izazovu nepotrebnu  paniku, direktor Milena Stanković Mitrović kaže da na ulazima u ovu ustanovu stoje tehničari koji se smenjuju na dva sata i puštaju pacijente u skladu sa odlukom o broju prisutnih u zatvorenom prostoru.

-Jutros je bilo zastoja u trijažnom centru, ali je on rešen u roku od pola sata i prijem pacijenata je nastavljen na način uspostavljen za vreme vanrendog stanja. Pacijenti su pregledavani, radila je laboratorija, Služba hitne pomoći takođe. U toj službi rade po dve ekipe, jedna je stalno na terenu, druga u ambulanti. Ja sam danas razgovarala sa pacijentima koji su dolazili u ustanovu i ljudi su pokazali razumevanje za trenutno stanje, nisu imali primedbe.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor