Udruženje građana „Osmeh“: Poseta i pomoć deci i mladima sa smetnjama u razvoju

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – Како би помогло што већем броју људи, а посебно најмлађима у овој тешкој епидемиолошкој ситуацији и социјалној изолацији, Удружење грађана “Осмех” свакодневно осмишљава нове активности. С обзиром да изолација најтеже пада најмлађима, ово удружење је одлучило да његови волонтери посете децу и младе са сметњама у развоју, међу којима су и корисници услуге „Лични пратилац“. Иако се ова услуга тренутно не пружа корисницима због ванредног стања тражи се могућност да се она обавља у измењеним условима.
Током поменуте акције децу и младе су посетили волонтери “Осмеха” и поделили им едукативни материјал, дидактичке игрици и бојанке како би они код куће са родитељима могли да се забављају, уче и што квалитетније проводе слободно време током изолације.
Такође, деци и њиховим породицама је свакодневно доступан број телефона УГ “Осмех” 060/601620 како за психолошку подршку, тако и за набавку намирница и лекова. Волонтери “Осмеха” то чине како би родитељима ове деце у што већој мери спречили изложеност могућој зарази.
„Од почетка ванредног стања изазваног пандемијом вируса ковид -19, деца и млади са сметњама у развоју су код својих кућа, без вртића, школа и третмана логопеда, психолога и дефектолога… Иако су мере уведене ради њихове заштите, промена уобичајеног ритма и свакодневне рутине, ову осетљиву групу корисника погађа у већој мери него осталу популацију. Због тога се трудимо да им максимално помегнемо током трајања изолације”, кажу у “Осмеху”.

Извор: лист Власина

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor