Bojnik, Crna Trava, Lebane, Medveđa: Nema zaraženih koronavirusom

Loading

BOJNIK, CRNA TRAVA, LEBANE, MEDVEĐA – U Bojniku, Crnoj Travi, Medveđi i Lebanu, nema zaraženih koronavirusom. To su podaci zaključno sa 4. aprilom. U Jablaničkom okrugu, nažalost, zaraženih ima u Leskovcu (27) i Vlasotincu (2).

U svim sredinam štabovi za vanredne situacije redovno zasedaju. U opštine Bojnik štab je obezbedio natrijum hipohlorid za radnje, stambene zgrade i domaćinstva koja žele da sama dezinfikuju svoje objekte, ističe predsednik Skupštine opštine Dejan Stojanović, prenosi TV 4S.

Štab za VS obezbedio je i odeću, vizire, naočare, maske i rukavice za potrebe policijske stanice u Bojniku u skladu sa njihovim zahtevima. U Bojniku je nastavljena i podela zaštitnih maski stanovništvu , a ona će biti nastavljena i u narednom periodu. Stojanović podseća da Štab za vanredne situacije prati situaciju na terenu 24 sata dnevno i u skladu sa merema Vlade Srbije postupa na terenu. Ambulanta pri Domu zdravlja u Bojniku prima pacijente sa fenrilnim stanjima od 9 do 20 sati, a svi lekari su na raspolaganju pacijentima.

Isti raport važi i za druge, male opštine na jugu Srbije, kao i za Leskovac, gde se uveliko pripremaju paketi namirnica za penzionera koji imaju do 30.000 dinara penziju, ali i socijalno ugrožene kategorije stanovništva.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: