Leskovac: Za nabavku 27.053 paketića penzionerima sa primanjima do 30.000 i socijalno ugroženim kategorijama izdvojeno 20 miliona

Loading

ЛЕСКОВАЦ – На данашњој конференцији за новинаре градоначелник и командант Градског Штаба за ванредне ситуације др сци. мед. Горан Цветановић обавестио је јавност да је спровођење одлуке Градског већа која се односи на поделу пакета са основним животним намирницама и средствима за хигијену у току, те да ће свих 27.053 пакета бити испоручени пензионерима са примањима нижим од 30.000 динара и корисницима социјалне помоћи.

Сви пакети ће бити исти и састојаће се из 1 килограма брашна, 1 килограма соли, 1 паковања тестенине, 1 кесице супе, 1 паковања чаја и једног литра уља, као и 2 ролне папира, 3 килограма прашка и 1 сапуна.

„За те намене ће из буџета града бити издвојена сума од 20 милиона динара. Овом приликом све њих обавештавам да су процедуре јавних набавки у току, те да ће јавна набавка за кутије бити окончана данас, а она за набавку намирница и дезинфекционих средстава сутра. Већ у четвртак ће бити потписани уговори са понуђачима који дају најповољнију понуду, а грађани могу да очекују да пакети буду спремни у року од 14 дана с обзиром на то да понуђачи припремају велику количину тражених производа.“

Када кутије и десет производа, који ће се наћи у пакетима помоћи буду достављене, кренуће паковање у спортској хали „Плави павиљон“ која је у потпуности очишћена и дезинфикована.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor