Romska Crkva pod šatorom – Leskovac: Podeljeno 530 paketa humanitarne pomoći

Loading

LESKOVAC – Romska Crkva pod šatorom podelila je juče 530 humanitarnih paketa u hrani i higijeni Romima iz tri romska naselja u Leskovcu i Romima u Bošnjacu. Crkva pod šatorom novac  za humanitarne pakete obezbedila je preko donatora -braće i sestara iz Amerike, Engleske i Kine.

-Veliko je zadovoljstvo, što u ovoj teškoj situaciji, koja je zbog koronavirusa zadesila ceo svet, što smo u situaciji da pomognemo ugroženom romskom stanovništvu, zahvaljujući našim prijateljima iz Kine, Amerike i Engleske. Na naš poziv za pomoć ugroženim  sugrađanima, naši prijatelji su se rado odazvali bez obzira što je ista situacija i kriza u njihovim zemljama, kazao je Selim Alijević pastor romske Crkve pod šatorom.

Alijević je istako da ova pomoć puno znači ugroženima i da će nastojati da ostvare kontakte i sa drugim humanitarnim organizacijama kako bi se ljudima koji su u potrebi pomoglo u što većoj meri.

Humanitarni paket sadržao je džak brašna od 25kg., tri litra zejtina, dva kilograma šećera, pola litra, kantica eurokrema, deterdžent  za posuđe, dva sapuna i  pola kilograma vegete.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: