Vlasotince: Ispred SO postavljena dva rezervoara po 1000 litara dezinfekcionih sredstava

Loading

VLASOTINCE – Na platou ispred zgrade opštine u Vlasotincu, JKP Vodovod postavio je dva rezervoara zapremine od po 1000 litara dezinfekcionih sredstva natrijum-hipohlorit, kao dodatna mera zaštite građanstva u borbi protiv- COVID 19. Svaki građanin može pojedinačno uzeti 1,5 litar.

-Rezervoari će biti tu danas i sutra od 9 do 13 sati, a zatim ponovo radnim danima od ponedeljka. Građani prilikom točenja tečnosti dobijaju uputstvo za korišćenje, a isto se nalazi i na samim kanisterima. Po potrebi pomažu i volonteri  – kaže direktor JKP Vodovod Zvonko Ilić.

Dezinfekciono sredstvo natrijum-hipohlorit je jedinjenje na bazi hlora. Koristi se isključivo za dezinfekciju površina (podova, hodnika, sanitarija, rukohvata).Sredstvo nije namenjeno za dezinfekciju ruku, odeće, nameštaja, tepiha i životinja. Ne treba ga koristiri zajedno sa drugim sredstvima i treba ga držati van domašaja dece, na tamnom i hladnom mestu. Sredstvo za dezinfekciju ne sme doći u dodir sa kožom, u slučaju kontakta sa kožom ili očima, isprati velikom količinom vode, a slučaju da se proguta odmah potražiti lekarsku pomoć, stoji u uputstvu koje se deli građanima prilikom točenja – prenosi agencija Publika.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor