Leskovac: Vojska počela dezinfekciju ulica i kruga Doma zdravlja i Opšte bolnice

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Војска Републике Србије помогла је лесковачкој локалној самоуправи наменивши две цистерне раствора натријум хипохлорита за дезинфекцију јавних површина.

Припадници одељења атомско-биолошко-хемијске одбране из Крушевца су данас почели дезинфикцију лесковачких улица, око Дома здравља, круга Опште болнице Лесковац, као и касарне у Синковцу и других фреквнетних места, ради сузбијања и спречавања ширења заразне болести COVID-19.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је тим поводом истакао следеће: „Помоћ пристиже са свих страна. Много појединаца, друштвено одговорних компанија, и иностраних пријатеља помогли су Србију и Лесковац. Данас смо овде јер је свој допринос дала и Војска Републике Србије. Наш народ и војска увек су били спојени јаком, нераскидивом везом. Војска је та која је бранила и била уз народ, увек била на бранику одбране. И када смо нападнути и када нам прете природне непогоде, и сада када се боримо против пошасти која хара читавим светом. Данас су са нама припадници 246. јединице батаљона АБХО из Крушевца који ће извршити дезинфекцију касарне у Синковцу и дела нашег града, око Дома здравља, круга лесковачке болнице и места где је највећа фреквенција људи који су или оболели или се сумња да су оболели од заразне болести COVID-19. За те намене стигне су две цистерне раствора натријум хипохлорита и овом приликом господину Филиповићу захваљујем на ангажовању и помоћи.“

Конференцији за медије присуствовао је и командант 246. батаљона атомско-биолошко-хемијске одбране мајор Владимир Филиповић.

Јавно комунално предузеће “Комуналац” пружило је војсци логистичку подршку и истовремено радило дезинфекцију својом механизацијом – објављено је на званичном сајту града Лесковца.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: