Leskovac: Od 15. aprila do 31. maja podnošenje zahteva za ostvarivanje prava pčelara

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Подношење захтева за остваривање права на подстицаје по кошници пчела почиње данас, 15. априла 2020. године. Правно лице, предузетник и физичко лице – носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства, које испуњава услове прописане законом којим се уређују подстицаји у пољопривреди и руралном развоју, може да оствари право на подстицаје у сточарству по кошници пчела за најмање 20, а највише 1000 кошница пчела. То у пракси значи да сви пчелари који имају мање од 20 обележених и регистрованих кошница пчела не испуњавају услов за остваривање права на подстицај по кошници пчела, док они који имају преко 1000 кошница и подносе захтев за остваривање права на овај подстицај, неће по аутоматизму бити одбијени због прекорачења прописаног броја кошница, већ ће им се признати подстицаји за 1000 кошница пчела. Подстицаји се остварују у износу од 800 динара по кошници пчела.

Захтев за остваривање права на подстицаје по кошници пчела подноси се за сваку календарску годину, једанпут годишње, од 15. априла до 31. маја текуће године.

Захтев за остваривање права на подстицаје по кошници пчела може се поднети на Обрасцу – Захтев за подстицаје по кошници пчела за 2020. годину, Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управи за аграрна плаћања, на адресу Булевар краља Александра 84, 11050 Београд.

Захтев за остваривање права на подстицаје по кошници пчела може се поднети и електронским путем. Приступ порталу за подношење електронског захтева је омогућен са званичне интернет презентације Управе за аграрна плаћања uap.gov.rs.

Формулар захтева, као и Упутство за подношење захтева електронским путем могу се преузети са сајта Управе за аграрна плаћања.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: