Leskovac: Posle tronedeljne pauze, proradile pijace, radno vreme od 7-15 časova

Loading

LESKOVAC – Leskovačke pijace su, nakon tri nedelje koliko su bile „pod katancem”, od juče ponovo otvorene i radiće svakog dana, osim kada na snazi bude policijski čas, od 7.00 do 15.00. Kvantaška pijaca u Leskovcu počinje rad od 5,30, a završava u 15,30. Ono što je bilo uočljivo prvog dana je da je na pijacama primetan prilično mali broj trgovaca za tezgama, ali i kupaca.

Na pijaci, u ulici Kralja Petra, koju smo posetili pooštrene su mere zaštite, jer je otvoren poseban ulaz i izlaz, o čemu brinu zaposlena lica ovog preduzeća, a tezge su raspoređene na osnovu mera Vlade Srbije. Kako nam je rekao pomoćnik direktora JP Pijaca u Leskovcu Predrag Cvetković, izvršena je dezinfekcija pijaca uz pomoć leskovačkog Komunalca, a ona će se vršiti svakodnevno po završetku radnog vremena, dakle posle 15 sati. Cvetković dodaje da se poštuje mera da razmak od svakog prodavca bude 2 metra i da i kupci i prodavci moraju imati zaštitne maske i rukavice, a posebno se vodi računa o delu mlečne pijace gde se poštuje pravilo da na 10 kvadratnih metara može boraviti jedan kupac.

Na pijacama ima porodica koje generacijski prodaju svoje proizvode, ali i kupaca koji godinama tačno znaju šta kupuju. Pijace su možda nešto najlepše što imamo i zato ulažemo u njih, istakao je Cvetković i pozvao sve mušterije da slobodno dođu i pazare voće i povrće koje je znatno boljeg kvaliteta, niže su cene nego u supermarketima.

Prodavcu su zadovoljni što mogu da prodaju svoju robu i, kako kažu, nije im teško  da se pridržavaju svh potrebnih mera zaštite. U upravi JP Pijaca Leskovac ističu da će iz dana u dan ponuda biti sve veća, a zakupci tezgi pozivaju svoje kolege i mušterije da slobodno dođu, jer su preduzete sve potrebne mere zaštite.

Izvor: TV 4s

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: