Leskovac: “Leskobags” – rad u novoj hali u koju je uloženo milion evra

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Породица Пицикос из Грчке већ дуги низ година остварује велике успехе у пословању своје три фирме у Лесковцу. Реч је о компанијама Аутостоп Интериорс која се бави производњом патосница и авио седишта, ILLUTE која производи светлеће рекламе и Leskobags чије се пословање базира на прављењу индустријских џамбо врећа за тржиште Белгије, Француске и Немачке.

Јуче је Leskobags почела да ради у новој производној хали величине 2.200 метара квадратних у коју је до сада уложен милион евра. За сада ова компанија броји 120 запослених, али ускоро ће бити расписан јавни конкурс за пријем још око 80 радника у радни однос. С обзиром на то да запослени раде на изради производа који изискује висок степен санитарних и хигијенских услова, и пре проглашења епидемије су радници носили заштитну опрему. На јучерашњој конференцији за медије, градоначелник и командант Градског штаба за ванредне ситуације града Лесковца је обавестио јавност о овоме с обзиром на то да је раније данас обишао новоотворени производни погон и рекао:

„Ово је најуверљивији доказ да је Лесковац заиста град са повољним пословним окружењем. Породица Пицикос из Грчке је упркос пандемији, уложила милион евра у фабрику. Загађење околине због рада ове фабрике је сведено на минимум, јер се у овој згради за грејање, односно хлађење, не користе фосилна горива, већ посебна пумпа за подземне воде које су карактеристика нашег поднебља. Ова позитивна прича побија поједине извештаје да се у Лесковцу не тражи радна снага.“

Он је додао да ће, поштујући препоруку Владе Републике Србије, већи послодавци почети да нормализују производњу уз поштовање превентивних мера које се односе на спречавање ширења заразне болести Ковид-19 и напоминуо да је и сада од пресудне важности да се максимално води рачуна о себи и другима јер није тренутак за опуштање, и уједно се захвалио свим суграђанима који се у великом броју понашају дисциплиновано и одговорно.

Прилог на Радио телевизији Србије о почетку рада Лескобегза можете погледати на следећем видеу.

Извор: званични сајт града Лесковца

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: