Jelena Đokić, profesorica, OŠ „Osmi oktobar“: Ne dam da se PU „Milka Dimanić“ ruši ugled  

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – Јелена Ђокић је професорица у власотиначкој Основној школи „Осми октобар“. Позната је у јавности као покретач бројних акција, а ученици, којима она предаје, али и други ђаци њене школе, међу којима је било подоста оних који су својевремено били у ПУ „Милка Диманић“ и ту стицали важна животна знања, на свом ФБ објавила је прилог под насловом „Власотинце на мапи и мети“. Преносимо га у целини. Вреди га прочитати.

Јелена Ђокић: „Власотинце на мапи и мети

ВЛАСОТИНЦЕ – На основу свих новинарских извештаја, осуда изношења проверених и непроверених информација о ПУ “Милка Диманић” имам моралну обавезу као мајка чија су деца похађала ову установу да напишем и изнесем свој лични став који не мора да се слаже са већином, али је тужно и непоштено да сви ми који смо поверили на чување децу управо овој установи у овој ситуацији ћутимо, јер је најлакше ставити на стуб срама једну особу чија је одговорност доведена у питање.
Директорка ПУ “Милка Диманић” је међу првим директорима у Србији добила лиценцу за рад на основу свог труда, залагања и подршке коју има међу запосленима. У овој установи запослени су радници који свој посао раде поштено и брину о сваком детету. Не верујем да у Србији постоји још нека ПУ установа која ради на начин који штити и брине и о закону једнако као и о запосленима. Директорка Снежана Филиповић је неко иза кога је стала струка и синдикати свих ПУ у Србији, сви али не и они појединци о чијој су деци бринули запослени у вртићу.То више говори о нама.
На личну иницијативу тестирала је све запослене. Најпре себе, а онда и остале. Да ли су тестирани у Србији добили један дан позитивне, а другог дана негативне резултате? Писало се и о томе колико су тестови валидни, али ако оставимо све по страни, питам се да ли је у другим местима у Србији урађено по савести, не само по закону, оно што је урађено у ПУ “Милка Диманић”. Најлакше је ломити копља на једној особи. Е, то је оно чега се стидим као човек, јер одговорност није само на једном човеку. Радим у образовној институцији где сви запослени поштено обављају свој посао. Наши ученици постижу најбоље резултате, завршавају факултете и признати су у својој земљи и иностранству.Та иста деца су управо изашла из ове ПУ. Зато не дам да једној жени, једној установи рушите углед, зарад ситносопствених интерса.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor