Medveđa: Obeležen 20. maj, Dan opštine, u znak sećanja na formiranje Prve srpske divizije u Gajtanu

Loading

MEDVEĐA – Danas je Medveđa, na jugu Srbije, obeležila Dan opštine, 20. maj, ali bez gostiju i drugih zvaničnica. Tim povodom, zajedničkom porukom oglasili su se predsednik opštine dr Nebojša Arsić i predsednik SO Milan Stevanović:

„Obzirom da su i nakon ukidanja vanredne situacije u zemlji, određene mere ostale na snazi u cilju prevencije, sprečavanje širenja i smanjenja rizika bolesti COVID-19, opština Medveđa će dan opštine 20. maj, proslaviti bez prisustva zvanica i gostiju. Opština Medveđa je ovaj dan uzela za obeležavanje u znak sećanja na formiranje Prve srpske divizije u Gajtanu, nakon čega je Gornja Jablanica oslobođena od okupatora u Drugom svetskom ratu. Povodom današnjeg obeležavanja dana opštine Medveđa, želim da uputim stanovnicima Medveđe reči čestitke i da se zahvalim na nesebičnoj i ogromnoj podršci tokom svih ovih godina. Svaki naš uspeh je uspeh svakog pojedinca, i nijednog rezultata i koraka napred, ne bi bilo bez vas i vašeg razumevanja pravca koji smo trasirali i započeli. Nas ne bi bilo bez vas i mi smo samo ogledalo onoga što čini naša mala, ali ponosna zajednica. Kako smo svesni svih prednosti i uspeha, tako smo svesni i onih nedostataka i loših stvari koje nastojimo da rešimo, ne dozvoljavajući da nas zanese lepa reč i pozicija na kojoj se nalazimo. Trudićemo se da još više budemo prisutni tu među vama, jer kad god smo slušali glas naroda, nismo pogrešili. Izabrali smo da račune polažemo narodu, i da svojim radom zaradimo, a ne dobijemo nešto što nas sutra obavezuje da vratimo. Na vama je da i dalje budete ponosni Medveđani koji će svoju sreću tražiti na ovim prostorima, a opet širom raširenih ruku ka svakom gostu, onako domaćinski kako samo vi to umete.

Poštovani sugrađani opštine Medveđa, srećan vam Dan opštine!
Želimo Vam svima dobro zdravlje i svako dobro – navodi se u zajedničkom saopštenju predsednika opštine Medveđa dr Nebojše Arsića i predsednika Skupštine opštine Medveđa Milana Stevanovića.

Izvor: Informativna služba SO Medveđa

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: