Crna Trava: Od početka epidemije nema zaraženih

Loading

ЦРНА ТРАВА – Од почетка епидемије у целом округу заражено је 614 лица. У Лесковцу (438), Власотинцу (113), Лебану (32), Бојнику (27) и Медвеђи (4). Према подацима који се, иначе, стално саопштавају Завод за јавно здравље и Градски птаб за ванредне ситуације, на подручју општине Црна Трава од почетка епидемије нема заражених особа.

У лесковачком крају, према подацима Завода за јавно здравље, регистроване су 63 породице са више инфицираних, али углавном са благим симптомима. Такође, према подацима ЗЗЈЗ Лесковац, од 331 тестиране особе позитивних је седам у Лесковцу и једна особа у Власотинцу. Међу њима су један радник компаније „Јура“, два пензионера, два радника „Здравља“ и три незапослена лица.

На прексиноћној ванредној седници Градског штаба за ванредне ситуације закључено је да се формира стручно оперативни тим за контролу прописаних мера заштите у циљу спречавања ширења инфекције изазване вирусом корона у фабрици „Јура“, као и контролу спровођења мера у посебно уговореном превозу за запослене у овој компанији. Овим тимом ће руководити др Јадранка Красић, специјалиста епидемиологије и начелник Центра за превенцију и контролу болести у Заводу за јавно здравље Лесковац, а остали чланови тима су др Иван Соколовић, специјалиста епидемиологије и др Зоран Марковић, специјалиста хигијене, обојица запослени у ЗЗЈЗ; Мирослав Стаменковић, републички санитарни инспектор и Милан Јовић, републички инспектор рада.

Задатак стручно-оперативног тима је да надгледа поштовање прописаних мера у компанији „Јура“, као и мере које се тичу посебно уговореног превозу за запослене, али и јавном градском превозу. Они ће у сарадњи са надлежним органима локалне самоуправе и државним органима предузети мере у оквиру својих овлашћења и надлежности и о томе редовно извештавати Градски штаб за ванредне ситуације.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: