Leskovac: Uručeni ugovori udruženjima socijalne zaštite  

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Град Лесковац и надлежно министарство су у 2020. години за финансирање удружења из области социјалне заштите у Лесковцу определили 31 милион динара. Овим новцем је путем конкурса подржано 50 пројеката и 24 удружења. Представницима удружења уговоре о финансирању уручио је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић, а прва рата у износу од 30 одсто од целокупне суме по уговору биће уплаћена сутра.

„Ове године надлежно министарство издвојило је 19,4, град Лесковац 11,6 милиона чиме смо наставили праксу подршке удружењима из области социјалне заштите. Подсетићу вас да је од 2016. за финансирање пројеката из буџета града издвојено 150 милиона динара. Ускоро ће бити расписана јавна набавка за програм персонални асистент за коју је издвојено 8 милиона динара, као и услугу „Помоћ у кући“ за коју је резервисано 4 милиона динара“, рекао је Цветановић.

Говорећи о систему социјалне заштите у Лесковцу, градоначелник је нагласио да се издвајања за ову област континуирано повећавају и да ове године износе 174,4 милиона динара: „Реконструкције којима се поносимо у овој области изведене су на згради Центра за социјални рад у вредности од 44 милиона динара (након 50 године особе са инвалидитетом имају приступ Центру) и Установи за старије и одрасле са улагањем од 62 милиона динара. Трудимо се и да у свим деловима града поставимо што више рампи, да прилагодимо што више прилаза, да поставимо што више стаза за слепе, да обавезно приликом реконструкција школа, тоалете и улазе прилагодимо особама са инвалидитетом. Тај труд је препознат па је Лесковац добитник похвале заштитника грађана за допринос развоју свих облика приступачности 2018. године, али и за допринос развоју приступачности садржаја у области културе за изложбу Народног музеја намењену слепим и слабовидим особама „Додирни прошлост“, казао је Цветановић и честитао свима чији су пројекти ове године подржани на конкурсу.

Гордана Стојановић, представник Удружења дистрофичара, захвалила се градоначелнику и граду на континуираној подршци, нагласила значај који то има за њихова удружења и рекла: „Овим се обезбеђује континуитет у функционисању удружења и пружање разних услуга. С поносом желим да кажем да је почетком јануара Удружење дистрофичара Лесковац постало лиценцирани пружалац услуге „Помоћ у кући“. Дозволите да се на крају у име свих удружења захвалим координатору Градског кризног штаба и волонтерима који су све време трајања ванредног стања несебично помагалинама и нашим породицама све време се интересујући се за наше здравље и добробит. Посебно се захваљујем команданту и градоначелнику који је одиграо важну улогу у борби против короне, не штедећи себе, водио бригу о сваком грађанину.

Извор: званични сајт града Лесковца

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor