Бојник: “Градови у фокусу”, 7.000.000 динара за доградњу Дома културе

Loading

БОЈНИК – Бојник је конкурисао на конкурсу Министарства за културу и информисање под називом „Градови у фокусу 2020“, пројектом „Кров за културу“. Објављени су преелиминарни резултати по којима се Бојник, својим пројектом, налази на другом месту на листи, са одобрених 7.000.000 динара и очекује позив за потписивање уговора. Овим је пројектом предвиђена изградња објекта којим би се проширио и обогатио простор Дома културе. Укупна површина објекта ће бити 170м2, од тога 85м2  галеријско-изложбеног простора.

Сала Дома културе је, сада, попут биоскопских, гледалиште има партер и галерију док је сцена једноставна, без потребних помоћних просторија за извођаче па они на сцену долазе, практично, из гледалишта, а у костиме се пресвлаче по канцеларијама. Овим пројектом ће бити изграђен објекат у којем ће се налазити простор намењен гардеробама и мокром чвору за извођаче, али ће садржати и један изложбено-галеријски, меморијални простор са две сталне поставке. Овај меморијални простор биће једним делом посвећен Фејату Сејдићу, непревазиђеном трубачу светске славе, који је свој живот проживео у Бојнику, док ће други део бити посвећен 17. фебруару и жртвама масовног стрељања када је животе изгубило више од петстотина житеља Бојника и Драговца.

У оквиру овог објекта биће и котларница намењена грејању целе зграде Дома културе, у којој се налази и библиотека, што ће омогућити да грејање целе зграде буде и квалитетније и јефтиније него сада.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor