Лесковац: ТераСтеел лидер на тржишту термоизолационих панела у Србији

Loading

 

ЛЕСКОВАЦ – ТераСтеел, је део компаније ТераПласт Гроуп, највећег румунског произвођача грађевинског материјала и лидер је на тржишту термоизолационих панела у Србији према студији за истраживање тржишта компаније Неомар Цонсултинг за 2019. годину. ТераСтеел заузима прво место на српском тржишту термоизолационих панела, са тржишним учешћем од 27%. Прве три компаније на српском тржишту имају тржишни удео од 47%, а у укупној количини 51%.

Студија је спроведена у периоду од јануара до децембра 2019. године. Процењује се да је вредност тржишта термоизолационих панела у Србији преко 50 милиона евра, што је повећање од 9% у односу на 2018. годину. Српско тржиште термоизолационих панела је у 2019. години достигло скоро три милиона квадратних метара, што представља повећање од 17% у односу на 2018. годину.

Иста студија компаније Неомар Цонсултинга показује да је ТераСтеел Румунија заузела прво место на румунском тржишту термоизолационих панела у 2019. години с тржишним учешћем од 20,9%. У Румунији се тржиште термоизолационих панела процењује на 130 милиона евра.

Прошле године ТераСтеел Румунија и ТераСтеел Србија имале су најбољу маржу профита од свих компанија у ТераПласт групи. Њихов промет порастао је за 18% у 2019. години, на 65 милиона евра, док је ЕБИТДА забележила пораст од 42% у односу на 2018. годину, од 8 милиона евра.

Подсетимо Терастил је у Лесковцу на Дан града 2017. године отворила свој први погон. Погон је, у друштву дравног секретара Драгана Стевановића и директора Терастила Зорана Цвијовића, отворио градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић и тада казао: „Долазак ове румунске компаније, једне од водећих у тој земљи, у град на Ветерници, доказ да је Лесковац место са повољним пословним окружењем. Задовољан инвеститор је најбоља препорука за привлачење нових инвеститора. Учинићемо све да Терастилу пружимо све услове за ефикасно пословање у нашем граду.“

Терастил је након годину дана проширио своју производњу и укупно у свој погон у Лесковцу уложио преко 11 милиона евра – објављено је на званичном сајту града Лесковца.

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor