Лесковац – Велико Трњане: Др Горан Цветановић посетио ФК „Велико Трњане“

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић данас је у Великом Трњану посетио фудбалски клуб из овог места. Повод за посету фудбалерима ФК “Велико Трњане” је прелазак овог клуба из градске у међуопштинску лигу. Приликом посете градоначелник је разговарао са фудбалерима и уручио им дресове и лопте.

„Свима је познато да је град Лесковац град са позитивним пословним окружењем, са испуњеношћу 96,33% и да је град где се отвара велики број нових радних места. Познато је да град најбоље гастрономске манифестације попут „Роштиљијаде“, где смо прошле године  обележили јубиларну 30. са великим бројем гостију. Поносни смо и на чињеницу да је Лесковац град културе, што потврђују лесковачке институција културе које скоро сваке године добију признање за најбоље у Србији.

Оно чему тежимо је да град Лесковац поново постане град спорта и мислим да смо на добром путу. Прошле године рукометни клуб “Дубочица 54” ушао је у супер лигу и вратио се на место које јој припада – међу најбољима, и то након две деценије. Одбојкашки клуб је након 27 година ушао у прву лигу и све то у периоду од годину дана. ФК “Јединство” из Грделице је освојио прво место и ушао у виши ранг. Играчи клуба малог фудбала су такође ушли у прву лигу. Да би ФК “Дубочица” напредовао, потребна је економска помоћ, најмање 30 милиона динара, од тога само 2 милиона динара за плате. Да би тај клуб ишао напред, потребно је да клубови попут овог у Великом Трњану иду напред. Кад год клубови у мањим срединама постижу успех, када су деца максимално посвећивала пажњу спорту и дружењу, онда је Лесковац ишао напред.

Управо је са традицијом од 60 године ФК “Велико Трњане” постало доминантно и из градске прешло у виши ранг међуоптинске лиге на чему им честтам и желим им пуно успеха у даљем такмичењу, а град Лесковац ће увек наставити да подржава ове клубове.”

„Почело се са обећањима и надањима, било је покушаја Месне заједнице да помогне, али није ишло. Када смо се локалној самоуправи обратили за помоћ одмах је постало остварљиво. Обратили смо се заменици Јасмини Ранђеловић и у том тренутку снови су почели да се острварују. Била су нам потребна материјална средства. Град и градоначелник су имали разумевања и помогли нам да направимо своју свлачионицу како бисмо могли да се припремамо за тренинг. Желим да се захвалим на помоћи и надам се да ћемо се кроз резултате одужити“, рекао је Слободан Николић, председник клуба – објављено је на званичном сајту града Лесковца.

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor