ГО СНС: Председник др Горан Цветановић осудио вербални напад на активисте СНС

Loading

ЛЕСКОВАЦ – На питање новинара о поновном нападу на представнике Српске напредне странке у Лесковцу, председник Градског одбора Српске напредне странке Лесковац Горан Цветановић казао је да у кампањи сви који учествују на изборима обећавају фер плеј игру, али да својим понашањем говоре супротно и показују како ће се даље понашати.

„Сматрам да увек морамо бити правилно оријентисани и да морамо водити рачуна о политичким противницима. Лесковац је пети град по величини у Србији, има скоро 140 хиљада становника, али је ипак мали град у којем се сви познају. И након овог изборног циклуса треба да останемо у добрим односима, а не да окрећемо главу једни од других, а било их је много и биће их још много. Српска напредна странка сваке суботе има пет до седам штандова лоцираних у самом граду и додатне у околини. Тамо су, поштујући све мере дистанце, наши активисти који разговарају са грађанима. И увек, при сваком контакту, ми водимо рачуна.

Никада се није десило да било ко од припадника Српске напреде странке у Лесковцу нападне било кога од политичких противника, било вербално, а да не говорим физички.

Прошле суботе су наши активисти преко пута пијаце на штанду претрпели напад. А јуче, након посете пољопривреднику народни посланик Жарко Богатиновић је од стране чланова групе грађана За Лесковац заједно, претрпео вербални нападни и то од Небојше Цакића и Ненада Здравковића.

Данас, у насељу Дубочица, др Лидија Димитријевић, као кандидат за одборника у Скупштини града Лесковца, је такође од Ненада Здравковића доживела добацивање и вербални напад.”

“Гарантујем вам да представници Српске напредне странке до краја изборног циклуса и након њега неће никада никога вербално напасти, да ће бити пристојни и да сви други на њих могу да се угледају. Људи виде како се ко понаша и вербални напади су само доказ љубоморе и немоћи представника опозиције“, закључио је Цветановић, а објављено је на сајту ГО СНС Лесковац.

П.С.

Председник Градског одбора Српске напредне странке Лесковац др сци. мед. Горан Цветановић 23. маја је путем медија јавност обавестио о вербалном нападу Живојина Стефановића, познатог као Жике Жмигавац, на представнике напредњака у Лесковцу и упутио молбу свима који се баве политиком да се уздрже од таквим поступака и да се понашају достојанствено.

„Прошло је време вербалног деликта, прошло је време напада на политичке неистомишљенике и противнике.

Упознати сте да сваке суботе разговарамо са грађанима на штандовима постављеним широм града, трудимо се да им помогнемо и саслушамо их. Од идуће недеље ћемо ту праксу имати сваког дана, као и до сада на неколико локација у граду, код Капитол парка, код ЛИДЛ-а односно пијаце, и код пијаце на нишкој улици, у насељу Дубочица и код Народне библиотеке. Пре епидемије смо разговарали са преко 1200 наших суграђана, многе проблеме смо решили и многе ћемо решавати у будућности.

Данас се догодила непријатна ситуација када је господин Живојин Стефановић у народу познат под надимком Жика Жмигавац, вербално и скоро физички, напао наше активисте који су са грађанима разговарали на штанду на Нишкој улици испред месне заједнице и није му први пут да има такве екцесе.

Напомињем да са Социјалистичком партијом Србије имамо одличну сарадњу, коалициони смо партнери и надамо се да ће тако бити и убудуће.

Напасти вербално, углавном жене, са толико мржње је просто непримерено. Захваљујем се члановима Српске напредне странке који су достојанствен начин примили ударце, а моја обавеза као председника ГрО је да информишем јавност и покушам да заштитим све људе, независно од тога да ли су чланови СНС-а или не. Свако има право да износи и промовише своје идеје, да дели пропагандни материјал, није примерено да се тако понаша било ко“ – рекао је данас Цветановић и додао да су многи имали прилику да се покажу али су доказали да им је уместо квалитета живота грађана битан само сопствени.

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor