Лесковац: Уграђују нове шахт поклопце и сливнике на саобраћајницама

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Почели су радови на уградњи нових шахт поклопаца и сливних решетки на саобраћајницама у Лесковцу, на местима где недостају и гду су сломљени. Вредност радова за уградњу шахт поклопаца је 1.439.556 динара, а за уградњу сливних решетки 1.197.000 динара.

Извођач радова је Задруга „Пионир“ из Власотинца. Уградиће се 65 шахт поклопаца различите носивости, зависно од оптерећења, и 50 сливних решетки са системом за закључавање.

Шахт поклопци се постављају у ул. Текстилној, Владе Ђорђевић, Шумадијској, 28. март, Матије Гупца, Моше Пијаде, у ул. 7. јули у Предејану, у градском парку итд.

Сливне решетке се уграђују на Булевару Николе Пашића, на раскрсници Булевара Николе Пашића и 28. март, у ул. Боре Станковића, Зеке Буљубаше и др.

Све сливне решетке које ће бити постављене на територији града Лесковца су са системом закључавања што ризик од крађе, због којих је град Лесковац раније имао великих проблема, своди на минимум.

Данас је у Текстилној улици одржана конференција за медије тим поводом. Љиљана Михајловић, извршни директор Сектора за изградњу је казала: “Град Лесковац се претходних година суочавао са великим бројем крађа ливено-гвоздених шахт поклопаца и решетки на гајгер сливницима. У том периоду је било око 630 недостајућих сливних решетки. Од 2014-2019. град Лесковац је  издвојио 9 милиона динара и заменио 720 сливних решетки на гајгер сливницима на саобраћајницама у граду. Изграђено је 132 поклопца за тежак саобраћај, 24 гајгер сливника је санирано на местима где је долазило до задржавања воде на коловозу што је ометало одвијање саобраћаја.”

Извор: званични сајт града Лесковца

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: