Званични сајт града Лесковца: Градоначелник др Горан Цветановић на терену

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Поред редовних активности, састанака и заказаних конференција за медије на којима се јавности представља све што се ради у Лесковцу, градоначелник др сци. мед. Горан Цветановић са својим сарадницима обилази град и околину, константно је на терену, како би имао увид у стање месних заједница на терену града и поразговарао са заинтересованих грађанима.

Данас, након одржаних и заканих конференција, градоначелник је обишао Азил за псе и Регионалну санитарну депонију „Жељковац“.

Подсетимо: Изградњом Регионалне санитарне депоније решен је дугогодишњи проблем недостатка одговарајућег одлагалишта, а проширењем капацитета депоније у које је уложено око три милиона евра обезбеђено је збрињавање комуналног отпада у наредних 10 година. Депонија „Жељковац“ у закупу компаније ПВВ је једна од ретких санитарних депонија, где је упосено око 25 радника, док на територији Лесковца ПВВ броји око 210 запослених. Поред унапређења квалитета рада, којем ПВВ стално тежи, ова компанија је пружила подршку и реализацији недељних акција уређења града у организацији Одељења за заштиту животне средине, Јавно комуналног предузећа „Комуналац“ и Комуналне полиције.

Обишавши Азил за псе, градоначелник се уверио да су услови за бригу о животињама на максималном нивоу, од хигијене, до третирања паса.

Изградња овог објекта је започета да се псима обезбеди квалитетан смештај и квалитетна брига и за те намене је издвојена 31,5 милиона динара. Квадратура смештајних капацитета је око 360 квадрата и може сместити око 250 паса, а тренутно је тамо смештено 200 паса.

Градоначелник је депонију у Жељковцу и Азил за псе посетио и 2018. године приликом завршетка радова на проширењу депоније и изградњи Азила.

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor