Kristina Vasiljković, predsednica Foruma žena GrO SNS Leskovac o značaju Međunarodnog dana dece žrtava nasilja

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Председница Форума жена Градског одбора Српске напредне странке у Лесковцу Кристина Васиљковић је данас, на Међународни дан деце жртава насиља, указала на важност спречавања овог глобалног проблема и осврнула се на континуирани рад Форума на овом пољу: „Пре само три дана Форум жена ГрО СНС Лесковац обележио је један леп дан у датум, Међународни дан деце и то посетом и симболичним поклоном предшколцима, за који се надамо да смо усрећили сву децу на територији Братмиловца, Мрштана, Дoњег и Горњег Крајинца, Рајног Поља, Орашца и Манојловца. Желеле смо да истакнемо важност дечјих права. Свако дете има право на живот, на раст и развој, на једнакост и равноправност међу својим вршњацима и право на живот у породици. Нажалост, сведоци смо да су многа деца жртве, жртве насиља и то је околност на глобалном новоу, а не само код нас. Цитирајући тада Антоана Де Сент Егзиперија – „Све су одрасле особе некад била деца, али мало њих се тога сећа“. сам желела да истакнем ове речи како бисмо се сви као друштво укључили у спречавање насиља над децом и у заштити дечјих права, јер се насиље не може оправдати, али се може спречити. Зато је неопходна активна, функионална и вишесмерна сарадња и размена информација међу оним органима који имају кључну улогу у заштити деце од насиља.

Наш председник ГрО др Горан Цветановић одмах, по преузимању одговорности вођења, препознао је значај заштите права детета, заштите малолетних лица од злостављања и малтретирања на локалном нивоу. Зато је још тада 1. децембра 2013. године на његову иницијативу закључен Споразум о сарадњи на локалном нивоу надлежних субјеката на заштити деце жртава насиља у породици. Да је заштита права деце у фокусу интересовања Градског одбора СНС Лесковац говори и чињеница да смо ми као чланице Форума жена СНС у непрестаном залагању за очување породице као основа и стуба сваког друштва. Залажемо се за једнакост, равноправност, солидарност свих нас.

Оно што бих данас издвојила, а тиче се нашег рада и деловања је подршка и помоћ коју континуирано пружамо Прихватилишту за жене и децу жртве насиља у породици. Учествовале смо у опремању Прихватилишта, донацијом кухиње, у више наврата смо, ослушкујући потребе Сигурне куће у Лесковцу, донирале играчке за децу, постељине, гардеробу, намирнице, средства за личну хигијену… Одржале смо многе трибине на тему насиља и спречавања насиља над женама и у породици. Континуирано оранизујемо акције попут поделе слаткиша, школског прибора, ускршњих јаја, посетиле смо велики број ромских породица. Сматрам све ово битним за наш рад и за нашу странку, па се да током свих ових година више радимо, да будемо боље у политици коју спроводимо, да оправдамо поверење народа који је уз СНС, јер поверење се пење степеницама, а спушта лифтом.

СНС је одговорном политиком оправдала сваку степеницу ка горе. Зато бринемо о ономе што нам је најважније, а то су наша деца јер деца су наша будућност. У циљу одговорности и придржавања мера како бисмо спречили могућу зараду и ширење вируса, одштампали смо заштитне маске које ће у наредном периоду бити деци и осталим нашим суграђанима подељене. Јер и даље важи да свако од нас носи велику одговорност и стога би и даље требало да се придржавамо мера заштите јер ћемо само тако спречити даље ширење заразе.“
https://leskovac.sns.org.rs/…/svako-nasilje-nad-decom-se-ne…

Извор: званична ФБ страница Градског одбора СНС Лесковац

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor