Leskovac: Uručeni ugovori za projekte iz oblasti javnog informisanja za 2020.

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић данас је уручио уговоре представницима медија чији су пројекти из области јавног информисања одобрени на конкурсу. Ове године је 30 милиона динара опредељено је за ове намене и одобрена су 23 пројекта. Градоначелник је честитао свима чији су пројекти одобрени, истакао значај медија за локалну заједницу и поручио да ће град увек бити уз њих све у циљу правовременог и објективног информисања јавности. „Пројекти из области јавног информисања доприносе бољем упознавању различитих сегмената друштва попут привредног развоја, културе, здравства, екологије, социјалне заштите, националних мањина… Финансирање пројеката је започето 2015. године након доношења Закона о јавном информисању 2014. и тада је било издвојено 10 милиона динара. Како би пројекти били што квалитетнији сваке године значајном сумом подржавамо њихову реализацију. Ове, 2020. године издвојили смо 30 милиона динара за те намене, и као одговорна локална самоуправа показујемо да разумемо важност подршке медијима. Уважени представници медија, ваша улога у друштву је велика, можда је најважнији сегмент то што својим радом делујете и на обликовање нових генерација, на њихово мишљење и донекле и само образовање. Зато ће град Лесковац увек стајати уз вас и бити вам подршка на путу објективног извештавања у интересу наших суграђана. Желим да захвалим Министарству културе и информисања и министру Владану Вукосављевићу што је и ове године подржао лесковачке медије. Желим да се вама захвалим на сарадњи, на томе што нас пратите и јавности преносите наше активности и труд који улажемо за добробит наших суграђана, нашег града. Захваљујем се и члановима комисије који су професионално урадили свој део посла“ – рекао је данас Цветановић.

Ана Јовановић, главни и одговорни уредник Телевизије Лесковац, у име свих представника медија обратила се присутнима: „За време епидемије, Телевизија Лесковац је удвостручила гледаност информативног програма и удвостручила прегледе свих објава на сајту. То нас обавезује да наставимо истим тим темпом и обимом, али ми је и веома драго да похвалим све новинаре телевизије Лесковац, али и све друге медијске куће због једне изузетне храбрости коју смо показали у овим околностима. Услови рада нису било нимало лаки јер смо се сви ми плашили. У том смислу важно је да будемо свесни колико је важно да будемо спона између грађана Лесковца, с једне стране, и свих релевантних институција, са друге стране. То је оно на чему сви морамо да радимо. Наравно значајна је и подршка локалне самоуправе у тој нашој борби за опстанак и због тога ми је веома драго што је ове године опредељено више средстава.“

Она је нагласила да ће Телевизија Лесковац убудуће још професионалније и активније радити на својим пројектима, те нагласила да је је у плану ширење тима и запошљавање младих стручњака из области јавног информисања.

Извор: званични сајт града Лесковца

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: