Leskovac – Jarsenovo: Selo vrednih stočara i poljoprivrednika

Loading

 

ЛЕСКОВАЦ – Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је и ово суботње послеподне провео радно обилазећи пољопривреднике у манојловачком крају и то у Јарсенову, Великој Биљаници и Доњој Слатини. Обилазак је започет у брдовитом Јарсенову, селу на надморској висини од 500 метара између два брда на Бабичкој гори са 400 становника са когa се пружа рајски поглед на околину. У Јарсенову градоначелника су угостили чланови породице Николић, који на свом имању на 10 хектара чувају 24 бика у посебним објектима за слободни тов, а поред сточарства гаје пшеницу, кукуруз и јечам за исхрану стоке.

„Више пута сам истицао да је сточарство једна од најважнијих и најтежих грaна пољопривреде и да тај посао захтева пуно залагања, одрицања и труда. У сталном сам контакту са великом већином наших привредника и пољопривредника, зато знам да сточари нису имали велики застој у пословању за време епидемије и да су без проблема могли да се баве својом делатношћу јер су им редовно издаване дозволе за кретање“, рекао је у Јарсенову градоначелник, захвалио се на гостопримству и додао да је овог и све остале сточаре очекује уплата од 3000 динара по грлу што је адекватна помоћ за превазилажење последица ванредног стања и најавио свој долазак за четири године са надом да ће домаћинство бити много развијеније.

Александар Николић, један од млађих чланова ове породице, завршио је криминалистику, али је своју будућност видео у пољопривреди и одлучио да се врати у Јарсеново, у своје родно место. „Захваљујем се на посети и константној помоћи коју нам пружају градоначелник и град Лесковац. Планирам да останем на селу, јер овде видим своју будућност и преспективу. Поручујем свим младима да на селу може да се живи када се предано ради“, рекао је Николић и додао да се поред сточарства баве и воћарством.

Сав узгој породица Николић пласира у месарама Ђокић, објављено је на званичном сајту града Лесковца.

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor