LKC: Pobenik konkursa „Momenti iz karantina“ Ana Bartićević

Loading

ЛЕСКОВАЦ – У холу и на платоу испред Лесковачког културног центра постављена је изложба Моменти из карантина. Изложба састављена од фотографија забележених током трајања ванредног стања први је културни догађај организован након укидања истог. Лесковчани од синоћ имају прилику да погледају 112, од пристигле 732 фотографије 159 аутора из земље и региона. Селектор изложбе је Радисав Филиповић, мајстор фотографије ФСС и члан УЛУПУДС-а.

У име домаћина обратила се Сања Цонић, директорка Лесковачког културног центра и казала да је начин отварања изложбе, на платоу испред установе и уз музику, њихов начин да кажу да је доста изолације, уз наду да су тешка времена иза нас и да поново отварамо врата култури. „У наредном периоду Лесковчанима ћемо понудити интересантне садржаје на какве су навикли када је ЛКЦ у питању. Поново је младост показала да је инспиративна, да ми треба да пратимо младе људе, пуне енергије и идеја. Овога пута, захваљујући двојици момака из Фото клуба Лесковац, Александру Стаменковићу и Лазару Томићу, дошли смо на идеју да направимо ову дивну изложбу“, рекла је Цонићева синоћ, цитирајући чувеног Манду са „Културо, еве ме!“ уз напомену да ће ЛКЦ рећи „Драги Лесковчани, ево нас, враћамо се на велика врата“ и уз захвалност градоначелнику др сци. мед. Горану Цветановићу на константној и несебичној подршци.

Андреа Тошић помоћник градоначелник је отворила ову изложбу уз речи: „Као и увек, Лесковачки културни центар је на висини задатка и зато морам да похвалим овако добро осмишљен и још боље организован догађај, који доказује да је наш град бисер културе и уметности у земљи и региону. У епидемији која нас је затекла показали смо да смо солидарни! Показали смо да смо храбри! Показали смо да смо стручни и образовани! Показали смо да смо одважни и спремни на разне недаће! Показали смо да смо хумани и племенити! У јеку епидемије смо схватили колико је значајна слобода и да живот заиста чине мале ствари попут шетње градом, посете изложби или биоскопу. Зато уживајте вечерас у овом прелепом амбијенту!“

Синоћ се са бине обратио и добитник похвале Андреј Тасовски из Београда и истакао да је изненађен признањем и да сматра да је фотографија један од начина на који је приказано стање које нас је затекло и за све било чудно и тешко. Победник конкурса Ана Бартићевић и остали који су добили признања обратили су се путем видео линка.

Извор: званични сајт града Лесковца

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: