Grdelica: Stevan Stamenković (85), koji je pola veka živeo u SAD, u zavičaju otvorio restoran “Alibaba”

Loading

ЛЕСКОВАЦ, ГРДЕЛИЦА – Грделица је варош која се издваја по бројним природним лепотама, јер овде протичу четири река. Грделицу краси брдо Кале и стари византијски град Јелица, али и вредни људи, развијене фабрике и Грделичка клисура кроз коју пролази Коридор 10. Грделицу зато одликује велики туристички потенцијал. Да локална самоуправа настоји да тај потенцијал искористи говоре и бројне манифестације које се овде организују сваке године: Грделичко лето, Грделичка регата, Риболовачке вечери, концерти, књижевне вечери и изложбе у организацији Дома културе Грделица.

Вероватно је све наведено разлог из ког је господин Стеван Стаменковић, рођени Грделичанин, који је 50 година радио у Сједињеним Америчким Државама, одлучио да зарађени капитал уложи у своје родно место и отвори ресторан и хотел у центру Грделице.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је посету грделичком крају завршио у овом аутентичном објекту где је открио да је ова варош још једна локација на којој ће се снимати филм „Српски Манчестер“ Звонимира Шимунеца и Петра Ристовског. Тиме ће Грделичани добити прилику да упознају наше најпознатије глумце, а ова варош ће ући у анале српског филма јер ће један период историје нашег краја бити сачуван од заборава. „Најталентованији уметници ће поред Лесковца и Грделицу приказати као место где се живело лепо и достојанствено, месту у којем су функционисале многе велике фабрике, што је и сада у овом периоду случај“, рекао је градоначелник и додао: „Верујем да је ваша одлука да отворите ресторан „Алибаба“ донекле узрокована и Коридором 10, који је отворио наш председник Александар Вучић, који пролази кроз Грделицу, као и новим рухом улаза у Грделицу за шта је издвојено 34 милиона динара.

Срећан сам и поносан што у нашем крају има људи који преузимају иницијативу и посвећују се срцем за напредак свог предузећа и своје заједнице, улажући велики труд, велико знање и напор.“

Домаћин и осамдесетпетогодишњи власник ресторана „Алибаба“ Стеван Стаменковић је истакао да се у свој родни крај вратио и у овим годинама започео бизнис из разлога што се само у Грделици осећа срећно. „Наша земља је стагнирала, разарана је годинама, али се полако уздиже и враћа у стари колосек. Алибаба је стари филм из моје младости који ме је инспирисао да отворим овај ресторан и да својој Грделици и Грделичанима понудим нешто ново.“

Извор: званични сајт града Лесковца

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: