Leskovac, Oraovica: Tekstilna kompanija „Fuš“ radi neprekidno i u vreme pandemije

Loading

ЛЕСКОВАЦ, ГРДЕЛИЦА – Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић посетио је грделички крај. Прва станица била је српска текстилна компанија “Фуш” , која од 2019. године успешно послује у селу Ораовица. Градоначелник Цветановић је тим поводом рекао следеће: “Компанија “Фуш” је своје окриље 2019. године, априла месеца, нашла у нашем крају и започела процес производње са 18 радника. Данас, се тај број значајно повећао и износи 72, са тенденцијом раста и до 120 упошљеника. Једна је од ретких фирми која је, за време ванредног стања, радила пуним капацитетом, и у исто време упошљавала додатну радну снагу и честитамо им на томе. Још једна ствар на којој треба да вам честитамо јесте и та што сте друштвено одговорна и веома еколошки свесна фирма. Компанија “Фуш” је приликом реконструкције објекта изградила и уређај за пречишћавање отпадних и канализационих вода, којим, на крају процеса, ова вода технички исправна, одлази у кишне канале и додао да је то само микро верзија онога што Лесковац гради – Централног постројења за пречишћавање отпадних воде које обухвата Линију воде која је завршена са 10,4 милиона евра, Линију муља која је вредна 497,5 милиона динара, и изградњу градског колектора вредног 464 милиона динара, како би се заокружио читав еколошки систем и довела канализацију до 16 насељених места и то преко ОРИО пројекта, вредног скоро 8 милиона евра.

“Ова текстилна компанија је, према речима директора производње Зорана Лаштра, „производ домаће памети“, то је српска компанија која 90% својих производа извози на инострано тржиште и улаже велике напоре да вешто парира иностраним компанијама. На месечном нивоу могу произвести и до 60 хиљада јединица производа, што представља, сложићете се, једну импозантну цифру“, истакао је градоначелник Цветановић и пожелео им много успеха у даљем раду.

Директор производње Зоран Лаштро захвалио је градоначелнику Цветановићу на посети и рекао: “Фирма “Фуш” је потпуно српски бренд, домаћа компанија са домаћим капиталом. Назив компаније “Фуш” потиче од почетних слова немачких речи фирц енд штеп, што значи фирцање и штепање.

Досада је инвестирано преко милион евра, што у инфраструктуру, што у софистициране програме и остале компоненте да бисмо могли да функционишемо. Седиште фирме је у Београду, тамо се налази један део производње. Ми смо веома амбициозни и планирамо да се ширимо у наредних 10 година.

Сви наши производи су преко 90 % орјентисани ка извозу на инострано тржиште. Базирани смо на спортским артиклима, мајицама, дресовима, промоцијама… Купац изрази жељу, ми исплетемо, одштампамо, искројимо, сашијемо, спакујемо, испоручимо. Немамо наш домаћи бренд, али се надамо да ћемо га ускоро имати.”

Извор: званични сајт града Лесковца

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor