Leskovac – Bunuški Čifluk: Lepše izdanje osnovne škole

Loading

ЛЕСКОВАЦ, БУНУШКИ ЧИФЛУК – Школска година се ближи крају, а са њом и много започетих пројеката, без обзира на ситуацију која нас је задесила услед панедемије. Основна школа у Вучју основана је давне 1919. године, и прошле године обележили смо наш јубилеј, 100. рођендан. Издвојено одељење у Бунушком Чифлуку основано је давне 1872, а припојена је ОШ у Вучју 1977. године, и прославиће 2022. године 150. годишњицу постојања, тако да ускоро имамо још један разлог за прославу“, одао је директор Основне школе у Вучју Mиодраг Стојиљковић и истакао бројне инвестиције које је Град Лесковац уложио у школство вучјанског краја.

– Образовање има значајну улогу у сваком друштву, а од стране наше локалне самоуправе је препознато као један од приоритета. Зато се у буџету града из године у годину планирају све већа срества, па је од око 400 милиона, колико је било 2012. ове године планирано скоро дупло више, односно преко 700 милиона“, рекла је заменица градоначелника Лесковца др Јасмина Ранђеловић приликом обиласка једног од издвојених одељења Основне школе у Вучју – Основну школу у Бунушком Чифлуку.

Издвојено одељење у Бунушком Чифлуку добило је 2018. године прикључак на водоводну мрежу, а 2019. набављено је 6 пећи за грејање за шта је издвојено 100.000 динара.

Поред константних улагања у редовно одржавање од стране локалне самоуправе, додатно смо пружили прилику школама да добију прозоре скинуте са болнице, које по свим стандардима одговарају школама, и исте уграде, што је случај школе у Бунушком Чифлуку. Од претходне посете окречена је и фасада школе, тако да нас је ова школа дочекала у много лепшем издању“, истакла је заменица др Јасмина Ранђеловић и додала да ће се ускоро реконструисати и Основна школа у Стројковцу преко пројекта „Радимо за бољу будућност деце“ са преко 6 милиона динара.

Прошле године решили смо вишегодишњи проблем санације крова у ОШ „Бора Станковић“ у Вучју, за шта смо издвојили око 4 милиона динара. У овој школи је реконструисан паркет у фискултурној сали, а двориште које дели са Средњом школом је уређено и ограђено за шта је издвојено 3,5 милиона динара.

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: