Lebane: Industrijska zona “Nikola Tesla”, investicija 30 miliona

Loading

LEBANE – U opštini Lebane kreće realizacija nekoliko kaptalnih projekata. Kako ističe predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović u toku je nekoliko javnih nabavki za kapitalne investicije. On podvlači da je jedna od najbitnijih Industrijska zona „Nikola Tesla“ u Lebanu, vrednost ovog projekta je oko 30 miliona dinara, a javna nabavka se raspisuje u saradnji sa Ministarstvom privrede.

Bogdanović kaže da program obuhvata potpuno uređenje ulice Nikola Tesla, uređenje parking prostora u Lebanu sa 72 parking mesta, kao i vodovodne i kanalizacione mreže u tom prostoru i dogradnja ove mreže u delovima u kojima ona nedostaje, ali i postavljanje ulične rasvete u delu Lebana gde ista nedostaje.

„U Lebanu će se raditi asfaltiranje 14 ulica, što je jedna od većih investicija, tačnije 6 kilometara asfalta na teritoriji opštine Lebane. Asfaltiranje ulica radiće se u selima: Togočevce, Vranovce, Pertate, Šilovo, Novo Selo, kao i u I reonu, zatim će se raditi tri ulice u IV reonu, ulica Nikole Tesle u Lebanu i dve ulice u selu Šumane.

“Slobodno mogu da kažem da Lebane postaje jedno veliko gradilište i pored problema koje smo imali u budžetu i sa prezaduženjem koje smo nasledili, a sada smo iz tih problema izašli i da Lebane ima jednu ozbiljnu i ogromnu perspektivu, što je i sam predsednik Aleksandar Vučić rekao pre neko veče gostujući na jednoj nacionalnoj televiziji kada je govorio o Caričinom gradu, o investicijama u Lebanu i otvaranju jednu ili dve nove fabrike na teritoriji opštine Lebane”, kazao je Bogdanović.

Lebane će posebnu pažnju u narednom periodu posvetiti i turizmu, a za ovu oblast će se u potpunosti steći uslovi izgradnjom puta u podnožju Radana, jer će se povezati Jablanički i Toplički okrug, zaključuje Bogdanović.

Izvor: Info centar juga

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor