SNS: Završni miting u Leskovcu – sa Aleksandrom Vučićem do pobede!

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Српска напредна странка је синоћ у Лесковцу одржала завршни предизборни митинг. На овој трибини говорили су кандидати на листи за одборнике у Скупштини града Лесковца Гордана Стојановић и Јануш Алиловић. Након њих двоје, обратио се Милун Динић, председник Уније пензионера, затим Јелена Коцић, потпредседница Градског одбора Српске напредне странке Лесковац и кандидаткиња за посланика у Народној скупштини. На трибини је говорио и Владимир Маринковић, потпредседник Народне скупштине и посланички кандидат на листи Александар Вучић – За нашу децу. Завршу реч на митингу дао је председник Градског одбора Српске напредне странке Лесковац др Горан Цветановић.


Окупљеним грађанима се на почетку обратила дама коју красе невероватна енергија и снага, особа која доприноси оснаживању особа са инвалидитетом, Гордана Стојановић, председнца Удружења дистрофичара Лесковац, пета на листи кандидата за одборнике у Скупштини града Лесковца и казала: „Политика Српске напредне странке и Александра Вучића истински разуме потребе нас и ми се драги пријатељи, захваљујући тој политици и таквом односу, осећамо као равноправни чланови друштва, а не као грађани другог реда.
Град Лесковац наставља да води одговорну социјалну политику и у претходном периоду је подржавао иницијативе за унапређење положаја ове популације и настоји да обезбеди боље могућности за пристојан живот свих нас. Др Горан Цветановић, је један од ретких људи и политичара kоји има искрену жељу да нам помогне и пружи подршку. А та подршка није изостала ни када је у питању рад на стварању приступачног животног окружења за све, подршка програмима удружења за социјалну укљученост, као и развоја многих услуга, које нам олакшавају свакодневно функционисање.“


Листа СНС-а подржава заједништво. Грађанима Лесковца обратио се и Јануш Алиловић, испред ромске заједнице у Лесковцу, двадесет и седми на листи кандидата за одборнике у Скупштини града Лесковца: „Као припадник ромске заједнице у Лесковцу хоћу да вам кажем да се ромска заједница више година уназад сусретала са великим проблемима: незапосленост, нерешена дуговања, нередовне плате, због лоше приватизације и гашења фирми, велики број Рома који су радили је отпуштено, делили смо исту судбину. Али, од када је СНС преузела одговорност руковођења државном и градом, у Лесковцу је бољитак на сваком кораку. Чак и да вас не интересује политика, али како грађани Лесковца ако погедате око себе, видећете да је Лесковац постао велико градилиште, много сређеније и лепше место за живот.“


Симпатизерима и активистима Српске напредне странке обратио се, у име свих пензионера, у име родитеља, бака и дека који су стварали земљу у којој се данас живи, у име оних који су поднели тежак терет реформи, обратио се Милун Динић, председник Уније пензионера. Милун Динић је говорио о разлозима због којих је уз СНС: „Зато што је СНС на челу са нашим председником Вучићем у протеклом периоду обезбедио мир, стабилност и просперитет нашој напаћеној Србији. Зато што је од Србије направио земљу и државу коју цене сви како на истоку, тако и на западу како на северу тако и на југу. Зто што је од Србије направио повољно место за страна улагања и инвестирање. Зато што је смањио незапосленост од 26 на 9,5%. Зато што је обновио инфраструктуру наше земље и остварио вековни сан изградње модерне мреже ауто-путева кроз Србију.“
У Лесковцу на митингу Српске напредне странке на отвореном, бројним суграђанима обратила се и Јелена Коцић, дипломирана правница, потпредседница ГрО СНС Лесковац и кандидат на листи СНС за народног посланика и том приликом истакла: „Док сам на правном факултету стицала знање о моралу, правди, толеранцији и политичком надметању, пожелела да применим у животу. И зато сам се још као студент прикључила политичкој партији у чији програм верујем. Препознао ме је и дао прилику да се докажем наш председник ГО СНС-а Лесковац др Горан Цветановић.
Зато вечерас желим да ово обраћање започнем изјавом велике личне захвалности њему за све што ради за нас младе, али и све грађане Лесковца. Будемо ли усвојили само делић његове енергије и љубави према политици, странци, нашем председнику Александру Вућичу, али и целом нашем народу, знам да ћемо бити добри, цењени и уважавани политичари и људи. Велико Вам хвала! Дату шансу нећемо пропустили, никада Вас нећемо изневерити. Ми смо ваша снага, ваша продужена рука. Трудимо се да, као део вашег тима поверење оправдамо, преузмемо одговорност и дамо лични печат свеопштем напретку.“
На завршној трибини говорио је и проф. др Владимир Маринковић, потпредседник Скупштине Србије и кандидат за народног посланика: „Стојим раме уз раме са својим братом Цветановићем и драго ми је да са ове бине могу да вас позовем да гласате за листу Александар Вучић – за нашу децу. Пажљиво сам слушао све претходне говорнике и могу да закључим да имате одличан тим у Лесковцу. То значи да ћете у наредне четири године успешно водите Лесковац. Оволики број младих људи, старијих људи, радника показује снагу. Светла будућност је пред нама ако је градимо са овако дивним људима.“

Председник Градског одбора и лидер Српске напредне странке др Горан Цветановић се обратио великом броју присутних грађана: „Даме и господо, драги моји Лесковчани!
Драго ми је да вас видим у оволиком броју, драго ми је да видим ваша насмејана, добро позната лица на којима се види да, иако нас само пет дана дели од дана избора, нисте уморни. Драго ми је да смо вечерас, заједно да покажемо колико смо бројни, колико смо сложни, јединствени, енергични и спремни! Спремни за победу.
У претходних неколико дана у свим већим местима са територије града једино је СНС са коалиционим партнерима представио кандидате за одборнике у локалном парламенту. Говорили су и млади лидери, кандидати за народне посланике, успешни привредници из ових места. Сви ти дивни људи, прави представници својих места, прави представници својих месних одбора, свога града и државе представљају све нас!
У време високих технологија и интернета могуће је, у делићу секунде, сваку поруку пренети с једног на други крај света. Време митинга и трибина полако одлази у историју. Али ништа не може тако снажно мотивисати и покренути наше људе као жива реч, стрпљење и жеља да се чују сви њихови проблеми, страхови, немири али и потребе, очекивања, жеље… Зато је први и основни принцип Српске напредне странке комуникација.
Без блиског сусрета, стиска руке и погледа право у очи нема те, тако важне, тако неопходне искрености. Ако желите победу, онда морате имати поверење, да људи знају да сте увек на њиховој страни, да могу рачунати на вас, да сте приступачни и доступни! Зато смо даноноћно на терену. Зато што нам је важно да чујемо наше суграђане, зато што им стојимо на располагању за све проблеме, сугестије, идеје.
Наши политички неистомишљеници могу о нама напредњацима рећи много тога, могу критиковати, али једно не могу порећи никада: Не могу порећи да смо вредни, неуморни, енергични, брзи, способни и организовани! Да радимо више од свих њих заједно и да народ то примећује, цени и награђује… У мојим годинама то је могуће само ако тако дубоко, тако искрено, верујете у политику коју заступате, као што ја верујем у вас, ви верујете у мене, а сви ми верујемо у нашег председника Александра Вучића.
Kада нешто радите или говорите из срца, с љубављу, онда се то осети, онда се то просто живи у нама. Ми напредњаци се боримо за другарство, за пријатеље, за љубав, за уметност, за екологију, за нове послове, за поверење, за заједницу, за родитеље, за баке и деке, та тимски рад, за нове победе!
Дубоко ме је гануло обраћање наше предивне суграђанке Гордане Стојановић, кандидата за одборника у Скупштини града Лесковца и жену дивовске енергије, снаге и интелекта! Људи попут Гоце која свима може да нам служи као пример су део мог тима и поносан сам на то. Важно нам је да се глас свих наших суграђана чује, поготово оних чији глас је био потпуно занемарен у неким ранијим, тешким временима! Слажем се са вама, урадили смо много како бисмо побољшали положај особа са инвалидитетом, али ћемо заједно са вама урадити још много више.
Захваљујем на лепим речима и тимском раду и господину Јанушу Алиловићу. Настављамо да оснажујемо наше драге суграђане припаднике ромске популације који дају велики допринос нашој друштвеној заједници. Знајте да вас ценимо и поштујемо и да нам је велика част што имамо велику подршку ромске популације јер знамо да су то искрени људи отвореног срца.
Захвалност и господину Милуну Динићу. Наши најстарији суграђани су изградили нашу земљу, поднели тешке реформе и увек били уз нас своју децу и унуке, хвала му на лепим речима. Хвала свим нашим старијим суграђанима за све што су урадили, што се и даље жртвују за сву нашу децу.
Недеља је дан када ће бити донета коначна одлука о томе да ли желимо да наставимо да корачамо путем стабилности и просперитета, или желимо да се вратимо у мрак, јавашлук и аматеризам!
Зато заокружите број 1 како бисмо наставили да остварујемо циљеве које промовише наш председник Александар Вучић и наша политичка опција са коалиционим партнерима.
Српска напредна странка је странка младих образованих људи. Подршка младим људима је још један од основних постулата наше странке! Млади се прикључују странци са жељом да дају свој допринос, да активним учешћем мењају Лесковац и Србију на боље, а не да буду пасивни посматрачи сопствене будућности. То смо имали прилике да чујемо вечерас, то смо имали прилике да чујемо претходних дана када су наши истакнути омладинци, школовани и успешни, говорили на трибинама о свом искуству у странци и граду Лесковцу. То нису људи из неког другог града, то нису статисти који служе да повећају бројност! То су наши млади суграђани који су у свом граду нашли своје место под сунцем, они су наша садашњост и наша будућност! Зато на изборе у недељу излазимо под слоганом „За нашу децу“! Младост је лепа, младост је срећна јер за њу постоји будућност.
Аристотел је говорио: Ипак се свако појединачно ново знање стиче захваљујући претходним знањима. Зато се трудимо да младим људима, будућим лидерима, будемо прави узори, јер без споја младости и искуства нема ни напретка. Мој тим чине углавном млади људи, којима верујем и на које сам поносан. Гарантујем вам да нико у Србији нема овакав тим стручних, образованих, вредних и организованих људи.
Вечерас вам се обратила Јелена Kоцић, једна од најбољих студената правног факултета и кандидат за посланика у Скупштини Србије. Овде ћу поменути и Марију Јовановић, докторанда Технолошког факултета у Лесковцу. Иако су младе, оне врло успешно обављају захтевну функцију потпредседника странке. Ништа мање успешни нису ни остали искуснији потпредседници Оливера Пешић, Милош Цветановић, Жикица Стојановић, као и секретар странке Жарко Богатиновић. То је тај тимски рад и организационе способности којима се поносимо, то је тај спој искуства и младости.
Ту је моја заменица др Јасмина Ранђеловић, генијална Милица Ристић Цакић, председница Савета за финансије, председница Форума жена је млада Kристина Васиљковић, др Мина Цветановић, председница Савета за здравство. Ту су и најбољи спортисти града, Стефан Kитановић, Андрија Атанасковић, Урош Булатовић. Младић захваљујући којем се и одбојка у Лесковац вратила на велика врата. Видим да је са њим део одбојкашког тима, па и АБУ KОНАТЕ, репрезентативац државе Мали.
Драги моји Лесковчани, његов допринос историјском пласману “Дубочице” је велики, ту се види да нисмо погрешили када смо уложили у одбојку. Наш капитен ми је говорио о њему, каже да је одушевљен условима и изразио жељу да и следеће сезоне брани боје Лесковца!
Увек када издвајате неке људе и нека имена постоји опасност да неког заборавите.
Зато се обраћам и овим путем захваљујем свим активистима странке, свим младим људима који стоје иза штандова и са осмехом разговарају са нашим суграђанима, свим нашим члановима који су волонтирали за време Kовид кризе. Обраћам се и оним старијим члановима од којих уче и без чијег знања и искуства не би могло да све буде лако и организовано. Хвала вам и верујем у вас, вашу енергију, рад и труд, верујем у Лесковац и сваког човека и знам да смо бољи од других. Показали смо то и морамо тако да наставимо! Kључ сваког озбиљнијег успеха су рад и знање, али и слога и јединство. Kада спојите те ствари добијете најбољи опис Српске напредне странке данас и председника Вућића.
Пред наше суграђане у Лесковцу излазимо озбиљним резултатима. У претходних неколико година у новоотвореним фабрикама Аптив, Тера стил, Џинси, Јура, Фалке, Ауто стоп, али и код домаћих привредника и бројним услужним делатностима посао је добило више од пет хиљада људи.
Незапосленост је смањенана са 23 на 15,4%. Да ли је то добро. Није, сви би волели да је она драстично мања и да се мери једноцифреним процентима. Али не заборавимо! До пре седам- осам година, ситуација је била катастрофална. Данас поново можете видети колоне људи који одлазе на посао, као некада. Оно што је важно јесте чињеница да су сви страни инвеститори, који су отворили погоне у Лесковцу, задовољни марљивошчи и вредноћом запослених, као и сарадњом са локалном самоуправом. Поздрављам и Горана Јовића, председник Привредне коморе Лесковац. Поздрављам и читав Јабланички округ
Уредили смо индустријске зоне. Нас је чак и најпрестижнији часописи попут Financial Times проглашавају малим градом са више од 100.000 становника у који треба улагати. У претходних неколико година потпуно је реконструисано више од 40 улица, поплочано 25 километара квадратних тротоара, замењено 2000 метара топловода, уграђено 92 километра нове водоводне и 23 хиљаде метара канализационе мреже, уграђени километри гасовода… Град красе нови кружни токови, убрзано се ради пут Лесковац-Власотинце – спајају се највећи град и највећа општина у округу износом од 283 милиона динара. Овде морам да поменем и општину Лебане која постаје све развијенија и лепша.
У историји Лесковца ће бити записамо да је ова власт имала част да отвори први тржни центар у граду, први авантура парк, први дигитализован биоскоп, први скејт парк, прву стрелајну, прву теретану на отвореном, први терен са вештачком травом, прву балон салу. Увек смо први, зато смо најбољи!
Захваљујући председнику Александру Вучићу завршен је ауто пут кроз Грделичку клисуру, један од највећих и најтежих грађевинских подухвата у нашој земљи, вредан 400 милиона евра који нас је још више приближио свету. Председник лично је пустио у рад ову важну деоницу, присуствовао је отварању нове пруге. У Србији се граде путеви, брзе железничке пруге, имаћемо најлепшу болницу у Србији, чији почетак радова је опет лично председник озваничио! Ми градимо Србију и зато имамо толико поверење грађана!
У последњих неколико година у Лесковцу се интензивно ради на изградњи новог градског колектора, који су неки други уништили, и завршетку друге фазе Централног постројења за пречишћавање отпадних вода. Завршили смо Линију воде, 95% Линије муља је готово, а потписали смо и уговор за проширење канализационе мреже за 20.000 становника са територије нашег града.
Верујем да ћу имати ту част да у наредном мандату Лесковац постане први град у Србији са заокруженим системом прераде отпадних вода.
Захваљујући подршци и помоћи председника Вучића и Владе Републике Србије, Лесковац добија реконструисану болницу опремљену најсавременијим дијагностичким апаратима, вредности преко 21 милион евра.
Строги центар града се убрзано мења. Ради се Градски трг, чувени лесковачки сајам постаје модеран тржни центар, а симбол Лесковца, Хотел “Београд”, у потпуности се реконструише. Убрзано се завршавају радови на изградњи аква парка на простору некадашњег мотела Атина, отварају се нове бензинске пумпе, хотели, у преговорима смо око отварања Мек Доналса.
После деценија чекања и решавања имовинско правних односа, ми смо успели да направимо пут, обилазницу око Светоилијског гробља.
Kупили смо преко 20 машина за чисћење града, кошење. Једини у Србији имамо машину за прање контејнера, како би нам средина била лепша и уређенија. И то се види на сваком кораку.
Геронтолошки центар у потпуности је адаптиран и реновиран у наше време, један је од најуређенијих у Србији. Хвала Гоци Савић јер брине о најстаријим суграђанима, када им створите сигурне и добре услове за испуњену и квалитетну старост. И Дом ученика је проглашен најбољим у Србији, Народни музеј два пута. Гимназија Лесковац је добила Сретењски ордем, заједно са музејем, као и академиком Хаџи Ђокићем који је истакнути члан СНС-а.
Рукометни клуб Дубочица 54 је у Првој лиги, одбојкашки клуб „Дубочица“ је прешао у највишу лигу такмичења, као и Kлуб малог фудбала. Нина Станисављевић је овенчана бројним наградама, а пливачки клуб постиже одличне резултате, знак је да се у спорт улаже. Сада сви љубитељи спортских такмичења имају прилике да у Лесковцу гледају најбоље српске репрезентативце.
Бројне туристичке и културне манифестације, филмски и други фестивали, карневал, музичке свечаност, део су богатог културног програма у коме Лесковчани сваке године уживају а за које се средства обезбеђују из буџета града. Морам да поменем и Сању Цонић, директорку Лесковачког културног центра која је у наш град довела Пабла Пикаса, Салвадора Далија, Немању Радуловић. Ова важна институција цултуре за коју ми издвајамо 9,1 % из буxета града, је проглашена најбољом одмах након Београда.
Али ми се не жалимо. Kаже се да онај ко се пење степеницама успеха никада не жали ако остане без даха! Нећемо остати без даха јер ви нам дајете снагу. Ми уживамо у чињеници да радимо и да грађани то препознају.
Само дела говоре о нама самима. Људи ће, сигуран сам у то, у недељу знати да препознају коме треба да укажу поверење и коме треба да дају свој глас.
Наш народ добро зна ко коси а ко воду носи! Много је лажних обећања, додворавања народу, полуистина и увреда у изборним кампањама. Њима прибегавају они који немају шта друго да понуде, већ себе кандидују вређајући друге кандидате. Ми у Српској напредној странци немамо разлога да се тиме бавимо! Ми имамо конкретне резултате и са њима излазимо на изборе! Ми смо поштена, образована, јака и културна Србија! Ми радимо све како бисмо остварили наш примарни циљ!
За данас, за лепше сутра, за рад, за победу, за успех, за живот испуњен радостима, без страха од неизвесности, за породичне вредности, за знање, за мир и сарадњу, за нове победе! За Србију признату у свету, за Србију која представља фактор стабилности у региону. То је наш програм, за такву се Србију и Лесковац залажемо и боримо. Ако делите ове наше циљеве и вредности, заокружите број 1 у недељу на изборима. За све нас и нашу децу!
Даме и господо, хвала вам у моје име, хвала вам у име Александра Вучића, што сте дошли у оволиком броју. Сви заједно имамо снаге, воље, љубави, везује нас пријатељство. Нема предаха.
До победе са Александром Вучићем на челу.“
https://leskovac.sns.org.rs/…/vesti/zavrsni-miting-sns-u-le…

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: