Mr Zoran Jovanović: Među pobednicima još jednog konkursa aforističara

Loading

ЛЕСКОВАЦ, БОЈНИК – На конкурсу Асоцијације спортских ветерана Новог Сада за избор најбољег афоризма на тему спорта за 2023. годину трећу награду и бронзану плакету освојио је Зоран М. Јовановић из села Кацабаћ код Бојника, у конкуренцији од 111 аутора из 9 европских земаља, са 1810 афоризама.

Његов афоризам: “У медијима је објављена тужна вест. Почело је још једно фудбалско првенство”, освојио је срца жирија а награда ће му бити уручена 10. новембра у Кући спортских легенди Новог Сада на Спенсу, на Дан спортског афоризма.

Награђени добијају плакете Асоцијације спортских ветерана Новог Сада и награде у спортској опреми – дресови шампиона Србије и Југославије: Одбојкашког, Рукометног и Фудбалског клуба Војводина и Веслачког клуба “Данубиус”.

Копредседници жирија који су одлучивали о награда су: Васа Мијић, одбојкаш, освајач златне олимпијске медаље и Нинус Несторовић, фудбалер, афористичар.

Чланови жирија били су: Павле Бајчетић, бронзана медаља са европског првенства, репрезентативац државе у четири спорта: џудоу, самбоу, рвању и боксу, Никола Грујић, државни првак у веслању, сатиричар и Добривоје Антонић, програмски директор Асоцијације, афористичар.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: