Ljiljana Stamenković, spisateljica iz Leskovca: Nagrada Srpske duhovne akademije „Ravničanin“

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Љиљана Стаменковић (Лесковац, 1956). У родном граду завршила је основну школу и гимназију, а Економски факултет у Нишу. Сада је пензионер. Живи у Лесковцу. Рад ове афирмисане списатељице представљен је у студији Д. Коцића Лесковачки писци – библиографије и коментари (1878-2018), који је изашао из штаме прошле, 2019. године.

Стаменковићева је на свом ФБ објавила информацију о новом признању. Прилог преносимо у целини.

РАВАНИЧАНИН

Јучерашњи дан, диван и сунцем окупан 19. јун лета господњег 2020. памтићу дуго. Чак ни понеки облаци помало сиви и прохладан ветар који је ношен облацима дувао у питомом граду Параћину на реци Црмници није помутио моју радост. Стицајем околности та моја љубав према лепој писаној речи и књигама уопште је мени синоћ донела највише признање РАВАНИЧАНИН стручног жирија СРПСКЕ ДУХОВНЕ АКАДЕМИЈЕ из Параћина, за романе БОЖЈИ ДАР (2018), СПАСЕЊЕ (2019) и

ДОМ ЈЕ ПОРОДИЦА (2020).
Шта рећи , част и задовољство ми је било синоћ да будем део једног важног културног догађаја у друштву познатих и признатих академика Србије. Лепо и зналачки организован културни догађај био је оплемењен музичким нумерама проф. доктора Гојковића, који већ двадесетак година живи и ради у Паризу.
Да би овај културни догађај који се одржао у просторијама параћинског Културног центра био што пријатнији допринео је и кратак коктел у организацији госпође Радмиле Димитријевић и њених сарадница,које су вешто и укусно аранжирале шведски сто. Хвала организаторима овог лепог културног догађаја за памћење. Уједно, ова драга награда ми је и подстрек да наставим даље да пишем.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: