Vlasotince: Održan treći Мuzički festival „Vlasinsko proleće”

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – Музички фестивал “Власинско пролеће” јуче је по трећи пут одржан у Власотинцу. Такмичење је овог пута организовано у категоријама виолине и камерне музике, а традиционално је одржано у Завичајном музеју. Организатори су Удружење музичких уметника ФЕДОРА и Културни центар Власотинце. Ове године су наступили ученици музичких школа из Београда, Врања и Лесковца, као и студенти Факултета уметности у Звечану.
“Због актуелне епидемиолошке ситуације са коронавирусом и увођења ванредног стања, ове године смо морали да одустанамо од првобитног плана да се такмичење организујеме  8, 9. и 10. маја у три категорије са учесницима из многих музичких школа из Србије и региона. Важно је да организовање фестивала није потпуно прекинуто и да настављамо са одржавањем такмичења. Наредне године све то ћемо надокнадити и бројем учесника и категоријама такмичења”, истиче Бобан Димитријевић, директор Културног центра Власотинце.
“Иако смо због епидемије морали да смањимо дане трајања фестивала и број такмичара, планирамо да наредне године, поред такмичења у категоријама виолине, виоле и камерне музике, организујемо и такмичење хорова. Биће то лепа манифестација са далеко већим бројем учесника него ове, и претходних година”, рекла је Донка Анђелковић, покретач и организатор фестивала.
Ове године у жирију су биле Марина Денић, редовни професор на Факултету уметности у Звечану, као председник жирија, Оливера Тодоровић, професор у Музичкој школи “Станислав Бинички” у Лесковцу и Донка Анђелковић, професор у Музичкој школи “Ватрослав Лисински” у Београду.
Свеукупни победник такмичења је Павле Ташовски, из Београда, ученик МШ “Ватрослав Лисински”. Приликом доделе награде профсорка Марина Денић је рекла да је пред њим сјајна музичка будућност захваљујући његовом таленту и изузетној професорки виолине.
Најмлаћа учесница овогодишњег фестивала “Власинско пролеће” била је петогодишња Теодора Мерле из Београда која је освојила чак 97 поена.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: