Dr Goran Tojaga: Sve veći broj građana sa simptomima depresije

Loading

Opšta bolnica Leskovac: Odeljenje psihijatrije

LESKOVAC – Na Odeljenju psihijatrije Opšte bolnice Leskovac, u posljednje vreme javlja se veći broj građana sa simptomima anksioznosti i depresije, što je i bilo očekivano posle duge izolacije i straha od bolesti koja je svima bila nepoznata, kaže za STAV načelnik odjeljenja psihijatrije leskovačke Opšte bolnice dr Goran Tojaga.

Lekari nisu iznenađeni ovom situacijom, kaže doktor Tojaga i napominje da su strah, panika, nemir, neizvesnost i nesanica na šta se pacijenti najčešće žale, rezultat traume koju su doživeli boreći se protiv nevidljivog neprijatelja.

“I samoizolacija, policijski čas, ograničena sloboda kretanja, doprinele su povećanju broja ljudi koji se sada suočavaju sa anksioznošću i depresijom. Tim stručnjaka Službe psihijatrije u stalnom je kontaktu sa osobama koje su se javile za pomoć, a lečenje se ne sprovodi samo medikamentima, već i možda najdelotvornijim lekom – razgovorom i savetima”, kaže dr Tojaga.

On trenutnu situaciju poredi sa postraumatskim simptomima nakon ratova devedesetih i posle NATO  bombardovanja. Simptomi su slični i svako ko se zbog pandemije oseća psihički loše, moraće ozbiljno da poradi na svom mentalnom zdravlju. Iz tih razloga drTojaga poziva sve koji se ne osećaju dobro da potraže pomoć što pre, kako bi se strahovi i neizvesnost koje nam je donela Corona sasekli u korenu.

Izvor: Stav.life

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor