Telekom Srbija: Povodom Dana nauke postavljena pametna klupa u Leskovcu

Loading

Kompanija Telekom: Pametna klupa u Leskovcu

LESKOVAC – Kompanija Telekom Srbija postavila je „Pametnu klupu” u Leskovcu koju će građani moći da koriste za punjenje svojih mobilnih uređaja, i da istovremeno pristupaju brzom, mts bežičnom internetu dok se njihov uređaj puni putem solarne energije.

Klupa predstavlja poklon Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju povodom Dana nauke i nalazi se u dvorištu Centra, u okviru njihovog Parka nauke, tako da će polaznici ubuduće imati i praktično sredstvo za izvođenje radionica u oblastima obnovljivih izvora energije i zaštite životne sredine. Pored mesta za predah, besplatnog interneta i solarnog punjača, Leskovčani će zahvaljujući „Pametnoj klupi“ imati i dostupne informacije o kvalitetu vazduha, nivou buke u okruženju, kao i o temperaturi i vazdušnom pritisku.

Ovaj višenamenski, moderni, urbani mobilijar osmislio je i razvio tim mladih stručnjaka kompanije „Strawberry energy“. Razvijana u našoj zemlji, njihova rešenja u okviru koncepta „pametnih gradova“ osvajaju brojne međunarodne nagrade za inovativnost u oblasti obnovljivih izvora energije, a danas su prisutna u gradovima širom sveta.

Nakon Novog Sada, kome je Telekom Srbija poklonio „Pametnu klupu“ povodom proglašenja za omladinsku a potom i evropsku prestonicu kulture, i postavljanje klupe u Leskovcu realizovano je u okviru kompanijskog programa „Pokrećemo pokretače“. Taj program usmeren je ka osnaživanju i motivisanju mladih ljude da u svom okruženju pokreću inovativne i pozitivne promene. Upravo su mladi stručnjaci iz kompanije “Strawberry energy” prepoznati kao pravi pokretači sa kojima Telekom Srbija sarađuje još od 2011. godine, kada su kao perspektivni startap počeli da razvijaju pametna rešenja za urbane sredine koristeći savremene tehnologije.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor