Leskovac: Protesti mladih na Širokoj čaršiji i šetnja gradom  

Loading

LESKOVAC (tekst i foto: Jugmedia) -Tridesetak pre svega mladih ljudi okupilo se večeras na Širokoj čaršiji u Leskovcu u znak podrške demonstrantima koji četvrto veče protestuju protiv, kako navode, diktature predsednika Aleksandra Vučića u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i još nekoliko gradova u Srbiji.

Njima su se večeras na platou ispred Leskovačkog kulturnog centra pridružili i lokalni lideri opozicije.

“Mi smo ovde jer želimo da živimo u zemlji u kojoj se poštuje različito mišljenje, u zemlji u kojoj se glasa ne zato što se mora već za ono u šta se veruje, gde glas ne košta hiljadu dinara već ideal, ne zato što te je strah već zato što se nadaš da ćeš nešto da promeniš na bolje. Ovde smo jer želimo da budemo slobodni”, kazao je novinarima jedan od protestanata, devetnaestogodišnji Aleksa Jović, koji je sve vreme stajao sa svojom drugaricom u centru zbivanja držeći pamflet sa natpisom “Lider, ne diktator”.

Za vreme protesta čulo se pojedinačno duvanje u pištaljku, a među prisutnima nisu viđeni oni koji su celog dana preko društvenih mreža zvali građane na večerašnje okupljanje.

Nešto posle 21 časa, kada se ispred LKC-a okupilo pedesetak ljudi, demonstranti su krenuli u protestnu šetnju Bulevarem oslobođenja uz povike sugrađanima: „Izađite napolje!“.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor