UNS: Višnja Aranđelović (REM) ocenjuje skadaloznim ponašanje TV “Pink”

Loading

Višnja Arandjelović (REM), foto Politika

Чланица Савета Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) Вишња Аранђеловић оцењује да је скандалозно приказивање снимка на којем полиција испитује 14-годишњег малолетника који је учествовао на демонстрацијама у Београду.

Она је сигурна да је телевизија Пинк објављивањем снимка у синоћњој емисији Хит твит, иако не зна шта ће правници рећи – да ли у томе има кривичног дела, прекршила Правилник о заштити малолетника у области пружања медијских услуга.

„Иако је лице дечака замагљено, ми сазнајемо његово име, из ког је насеља, чујемо његов глас, видимо његову конституцију. Верујем да је цео дечаков комшилук без дилеме знао о коме се ради“, каже Аранђеловићева.

Додаје да поменути правилник „јасно каже да електронски медији не смеју да објављују ништа што би открило идентитет малолетника, па чак ни надимак“. „И то без разлике да ли је реч о детету које је жртва, сведок или – хулиган“, објашњава за УНС чланица Савета РЕМ-а.

Аранђеловићева каже да верује ће се ово питање ускоро наћи пред члановима Савета РЕМ-а, будући да је на основу њеног предлога већ „затражено од служби да ураде анализу случај“.

Подсетимо, у емисији на телевизији Пинк у којој је гостовао председник Србије приказан је снимак на којем се чује испитивање детета које је полиција привела због напада на Скупштину Србије, његово име и место у којем живи, па и његов глас. На снимку је једино лице детета заштићено.

Верица Брадић, водитељка и једна од аутора емисије Хит твит, за УНС каже да не види ништа спорно у приказивању тог снимка и да је он управо показатељ ко учествује у демонстрацијама. „Сви лични подаци на снимку су прикривени. Дете је рекло одакле је и како се зове“, каже Брадићева.

На питање на који начин је телевизија Пинк дошла до снимка Брадићева каже да ће „морати да пита сараднике“ како су га добили.

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: