Jelena Cvetković, fudbalski sudija: Isključiti lične simpatije, pravila mora da se poštuju!

Loading

LESKOVAC – Iako su mnogi govorili da je fudbal muška igra, Jelena Cvetković je zaplovila u fudbalske vode kao devojčica od 12 godina još 2004. kada se priključila čuvenim leskovačkim ,,Lavicama“.

U okviru ovog kluba, koji je tada pravio pionirske korake u oblasti ženskog fudbala u okviru Prve lige, Jelena je usavršavala svoju igru i postizala sve bolje rezultate. Od 2010. godine Jelena kreće i na obuku za fudbalskog sudiju shvatajući činjenicu da njena misija sada treba biti usmerena ka usavršavanju pravila fudbala i prenošenju znanja.

Škola suđenja podrazumevala je osim terorijskog i sticanje praktičnog znanja, kao i stalne kondicione pripreme kako bi se kontrolisao tok utakmice. Jelena ističe da tokom suđenja utakmica moraju biti isključene lične simpatije, da se mora ignorisati reakcija navijača i da se sudija treba fokusirati isključivo na pravila koja su jasno postavljena u fudbalu, kao i u svakom sportu.

Jelena Cvetković sudi utakmice Super lige za žene, Druge muške lige, ali je i međunarodni sudija, što za nju predsatavlja posebnu čast. Ujedno, Jelena će uskoro diplomirati na Filozofskom fakultetu na departmanu za pedagogiju i planira da nastavi master studije. Ona zaključuje da se kontinuiranim radom sve prepreke mogu savladati.

Bratislav Lekić/TV4S

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: