Medveđa: Potpisan projekat „Zajedno u sportu“ sa Ministarstvom omladine i sporta

Loading

МЕДВЕЂА – Општина Медвеђа конкурисала је у Министарству омладине и спорта новим пројектом који ће локална самоуправа споровести у области омладинске политике. Реч је о пројекту „Заједно у спорту“ чији је циљ таргетирање проблема недовољног бављења физичком активношћу деце и младих у Медвеђи, решавање проблема квалитетног коришћења слободног времена, као и неговање здравих и безбедних стилова живота.

„Пројектом су сагледане и мајке које нису у могућности да се баве спортом, зато што немају где да оставе децу у том периоду. Овим пројектом је управо њима омогућено да заједно са својом децом посећују тренинге. Планом је предвиђено ангажовање два фитнес инструктора, од којих је један педагог, а други професор физичког васпитања, који ће паралелно радити са младима и са децом. Такође, тренинзима ће једном недељно присутвовати и физиотерапеут који ће пружати корисне савете деци која похађају корективну гимнастику“, истакао је председник општине Медвеђа др Небојша Арсић.

За реализацију Пројекта „Заједно у спорту“ одобрена су средства у износу од 964.690,00 динара, којим ће се опремити фитнес центар и дечија школица спорта, као и ангажовање фитнес инструктура. Опремљен простор би био дат на управљање ТШ „Никола Тесла“ – Медвеђа, док би коришћење било бесплатно за све становнике општине Медвеђа.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor