FORMIRANA KOMISIJA ZA IZBOR PROJEKATA U OBLASTI KULTURE ZA 2020.

Loading

LESKOVAC – Na sednici Gradskog veća Leskovca, koja je održana danas, doneta je odluka o obrazovanju komisije koja će vršiti izbor projekata po raspisanom konkursu iz oblasti kulture za 2020. godinu.

Kako javlja Jugmedia o tome će odlučivaće Emina Jovanović, master teoretičar umetnosti, Marija Rajković, master profesor srpskog jezika i književnosti, Miloš Ignjatović, master profesor istorije, Jelena Radović, diplomirani etnolog – antropolog i Ana Jović, master profesor srpskog jezika i književnosti.

Podsetimo, gradski većnici grada Leskovca dali su 15. maja  na 131. sednici saglasnost za raspisvanje javnog konkursa za sufinansiranje projekata u kulturi i projekata umetničkih, odnosno, stručnih i naučnih istraživanja u kulturi u ovoj godini, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 10 miliona dinara, a na današnem 133. Gradskom veću i saglasnost o obrazovanju ove komisije.

Jedno udruženje ili pojedinac mogao je da konkuriše sa najviše tri projekta, a najmanji iznos po projektu je 50.000, dok je najviši 1.500.000 dinara.

Utvrđeni kriterijumi na osnovu kojih će komisija  ocenjivati su: ostvarivanje opšteg interesa u kulturi, sprovođenje kulturne politike kao skupa ciljeva i mera podsticanja kulturnog razvoja i ostvarivanje prioritetnih potreba građana u kulturi na svojoj teritoriji u delu kulturne produkcije.

Na osnovu ovih kriterijuma, svaki član komisije ocenjivaće pojedinačno svaki projekat, a saglasnost o konačnoj odluci daće Gradsko veće grada Leskovca.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: