Leskovac: Ugradnja grebanog asfalta u gradu i okolini  

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Град Лесковац и Јавно предузеће Урбанизам и изградњаконтинуирано спроводе радове на уградњи гребаног асфалта у граду и околини. Према речима директора Јавног предузећа Урбанизам и изградњаНовице Николића тренутно се у граду уграђује асфалтна маса коју је уступило ЈП Путеви Србије у количини од седам хиљада кубних метара и вредност тих радова износи око шест милиона динара.

„До сада су ови радови изведени у тридесетак улица у месним заједницама Милентије Поповић, Прва јужноморавска бригада, Морава, Славко Златновић, Бобиште, Вучје, Рударе, Трњане, а у складу са претходним уговорима и добром сарадњом са Путевима Србије гребани асфалт је уграђен у северном делу града и бројним улицама на територији Лесковца. Данас завршавамо радове у насељу Раде Жунић, и маса која се данас поставља је донација извођача радова који раде на државним путевима. Тренутно се изводе радови и у МЗ Дубочица и биће настављени у Охридском насељу. До сада је уграђено око 17/18 кубика овог материјала“ – рекао је Николић.

У име становнике Месне заједнице Раде Жунић присутним медијским екипама обратила се Тина Ђорђевић и захвалила руководству града Лесковца на труду да заједно са становницима решава проблеме.

„Инфраструктура је крвна слика сваке месне заједнице и важна је за развој. Наше насеље одликују уске улице и нерешени имовинско правни односи и зато смо се одлучили на уређење улица гребаним асфалтом и туцаником“ – рекла је Ђорђевићева.

„Гребани асфалт је уграђен у улицама Трећа, Четврта, Десета, Тринаеста, Петнаеста, Двадесет прва, Двадесет друга, Двадесет трећа, Двадесет четврта, Двадесет пета, Двадест шеста, Грчаничка, Ртањска, део улице Ђорђа Куна, Раде Жунић, део пута који повезује насеље са улицом Дубочица и део Мокрањчеве и Војвођанске улице“ – казала је Ђорђевићева и додала да је развој насеља Раде Жунић приметан подсетивши да се тамо изводе радови на реконструкцији водоводне мреже.

Радове је данас обишао градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић. Захвалност њему и његовом тиму је упутио житељ МЗ Драган Станковић који је казао да ће становницима много значити уређење, нарочито због деце.

Извор: званични сајт града Лесковца

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor