Bujanovac: Nagip Arifi četvrti put predsednik, budžet opštine u blokadi za 4,5 miliona!

Loading

Bujanovac: sediište lokalne samouprave

BUJANOVAC- Nagip Arifi u ponedeljak je i zvanično preuzeo dužnost predsednika opštine pošto je na sednici SO u sredu dobio 25 glasova odbornika. Arifi, kome je ovo 4. mandat, rekao je da će mu rebalans opštinskog budžeta biti prioritet u narednim danima kako bi se zaposlenima podelile plate.

– Opštinski račun je u blokadi 4,5 miliona od strane firme Saba Belča za asfaltiranje puta u Velikom Trnovcu, i taj problem ćemo rešiti sledeće nedelje, rekao je Arifi.

On je najavio pooštravanje discipline za radnike opštinske administracije. -Do sada je radno vreme počinjalo od 10 sati, sada će morati da dolaze na posao tačno u 7, najavio je Arifi.

On je govorio i o uključivanju u vlast srpskih stranaka, a na pitanje novinara Bujanovačkih na koju od dve srpske stranke misli, Arifi je odgovorio: “Ne želim da prejudiciram, zavisi i od naših partnera, ali prednost ima onaj ko je osvojio više mandata, kazao je predsednik opštine i ponovio da u sporazumu albanskih stranaka postoji opcija za ulazak srpskih stranaka u vlast.”

-Razgovaraćemo o tome i sa političkim predstavnicima Srba, ali i sa našim koalicionim partnerima, pojasnio je Arifi.

Vladajuću koaliciju posle izbora 21. juna napravile su 4 albanske stranke. Od srpskih stranaka 10 mandata osvojila je koalicija oko SNS, koliko ima i Arifijeva DP, dok je SPS dobio tri odbornika.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor