SVETOLIK STANKOVIĆ, KNJIŽEVNIK IZ LESKOVCA, GOST EMISIJE “SPEKTAR”

Loading

LESKOVAC – Svetolik Stanković se književnim radom bavi decenijama vođen idejom da oživi znamenite ličnosti naše istorije i da ilustruje jedno davno prošlo vreme kroz čestu paralelu sa sadašnjim.

Za svoj književni opus dobijao je mnoga priznanja, a među njima je i povelju Srpske duhovne akademije. ,,Ova nagrada dodeljena mu  je za roman „Sidonijin pogled“, koji je posvećen liku i delu znamenite književnice Isidore Sekulić. Svetolik Stanković je u emisiji ,,Spektar,, TV 4S istakao da je ovim romanom odao poštovanje najpametnijoj ženi u našoj istoriji posle Carice Milice.

Za roman ,,Sinodijin pogled” interesovanje je pokazala i Srpska akademija nauka i umetnosti koja je otkupila 64 primerka za svoju biblioteku, uzjavio je Svetolik Stanković.TV 4S

Svetolik Stanković je  inženjer elektrotehnike u penziji,a osim ovog  napisao je i  romane,, Glasovi i senke” , ,, Iz Dobre glave,,  , ,,Bivši ljudi,,   i ,,Sizif između Bunjina i Hesea,,. Pre dva meseca izašla je i knjiga Nepoćudne misli. Stanković je autor i brojnih poetskih zbirki, a piše i aforizme inspirisane aktuelnim temama.

Bratislav Lekić

 

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor