U LESKOVAČKOM DEČJEM DISPANZERU SMANJENO PREPISIVANJE..!

Loading

Leskovac: Dečji dispanzer

LESKOVAC –  U leskovačkom Dečjem dispanzeru smanjeno je – prepisivanje. O čemu se radi saznao je Bratislav Lekić, novinar TV 4S u razgovoru sa dr Slađanom Cvetanović, načelnicom Dečjeg dispanzera.

Nekada su roditelji bez konsultacije sa izabranim lekarom deci pri pojavi prvog kašljucanja, curenja iz nosa ili povišene temperature uključivali antibiotike i to bez konsultacije lekara.

Kako je istakla dr Slađana Cvetanović, načelnica Dečjeg dispanzera u Leskovcu sada se ovakav prisup roditelja u lečenju dece promenio jer su oni informisaniji o štetnim posledicma koje može izazvati ova terapija i pri pojavi temperature do dovođenja deteta na pregled kod lekara  uključuju antipriretike.

Ovakav pristup roditelja je rezultat stalnog ukazivanja izabranog lekara koji prati dete,  na štetna dejstva koja može uzazvati antibiotska terapija.Sa druge strane , kako podvači dr Slađana Cvetanović i pedijatri isključuju ovu terapiju i preporučuju je samo ako je urađen antibiogram i uz obaveznu upotrebu probiotika.

Samo uz stalni kontakt i saradnju roditelja i pedijatra mogu se stvoriti uslovi za zdravo odrastanje mališana zaključuje dr Slađana Cvetanović.

Bratislav Lekić/TV 4S

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: