FILIP MIHAJLOVIĆ, ĐAK GIMNAZIJE “STEVAN JAKOVLJEVIĆ”, UČESNIK FESTIVALA SLOBODNA ZONA

Loading

VLASOTINCE – Filip Mihajlović, učenik trećeg razreda Gimnazije „Stevan Jakovljević“, izabran je među 15 polaznika od 150 prijava za Kamp festivala Slobodna zona uzrasta od 15 do 19 godina. Čak 7 polaznika je iz Beograda, a sa jugoistoka Srbije su još Milja Marinković iz Leskovca i Ljubica Mitić iz Vranja – piše Saša Z. Stanković, profesor.

 „Ovo je za mene velika čast i prilika da naučim nešto novo. Kamp počinje oko desetog avgusta i traje dve nedelje. Posle ćemo imati još jednu nedelju u januaru 2021. godine”, objasnio je Filip Mihajlović za agenciju Jugmedia.

Na konkurs za letnji kamp društveno – angažovanog dokumentarnog filma pristiglo je više od 150 prijava mladih iz svih krajeva Srbije. Komisija, koju čine direktor festivala Slobodna zona Rajko Petrović, selektorka festivala Branka Pavlović i koordinatorka programa Slobodna Zona Junior Olivera Ranđić, imala jako tešku ulogu da izabere samo 15 polaznika.

„Glavni kriterijum na osnovu kojeg je komisija selektovala kandidate je autentičnost i originalnost ideje za dokumentarni film, pri čemu posebna pažnja posvećena i balansu kada je u pitanju ravnopravnost polova, različito poreklo i teritorijalna raznolikost“, kako piše u objašnjenju organizatora.

Inače, program Slobodna zona Junior uspostavljen je 2006. godine sa namerom da se u Srbiji pokrenu razgovori i prošire znanja o aktuelnim društvenim i političkim temama iz celog sveta, te da se putem primene angažovanih filmova u obrazovanju doprinese razvoju kritičkog razmišljanja kod mladih.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor