NAĐA MILUTINOVIĆ PRIMER ZA UGLED: Dobitnica Svetosavske, Dositejeve i nagrade Zadužbine “Nikola Spasić”

Loading

Nađa Milutinović u studiju TV 4S: razgovor vodio poznati leskovački novinar Bratislav Bata Lekić

LESKOVAC – Leskovčanka Nađa Milutinović završila je osnovne studije na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu,na odseku Fitomedicina, sa prosekom 9,93, a uskoro će braniti i rad na master studijama gde ima prosek 10.

Ova dvadesetčetvorogodišnja devojka je za svoj uspeh nagrađivana svake godine u Leskovcu Svetosavskom novčanom nagradom, ali i Dositejevom nagradom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Nađa je kao najbolji diplomirani student na svom fakultetu nagrađena i nagradom Zadužbine Nikola Spasić.

Ona kaže da je ovaj uspeh plod kontinuiranog rada i požrtvovanja i dodaje da se za studije na beogradskom Poljoprivrednom fakultetu opredelila iz ljubavi prema prirodi, ali je istakla da je Fitomedicina budućnost razvoja poljoprivrede, odnosno proizvodnje  zdrave hrane koja je sve aktuelnija.

Po završetku master studija Nađa Milutinović nastaviće školovanje na doktorskim studijama i po svemu sudeći za sada ne planira odlazak iz zemlje, jer je privlači naučno istraživački rad. Nađa poručuje da je ključ uspeha svakog mladog čoveka stalno stručno usavršavanje u oblasti one nauke koju odabere i koju najviše voli.

Bratislav Lekić/TV 4S

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: