NEVEROVATNO: Nijedan kadar o Tomi Zdravkoviću neće biti snimljen u Leskovcu!

Loading

TOMA ZDRAVKOVIĆ: fotografija samo za uspomenu

LESKOVAC – Reagovanje u leskovačkom kraju zbog odluke producenata da se nijedan kadar filma o Tomi Zdravkoviću ne snimi u Leskovcu, Pečenjevcu i drugim mestima u kojima je on živeo.

U Valjevu je, javila je agencija Jugmedia, počelo snimanje filma Dragana Blejogrlića o velikom srpskom pevaču Tomi Zdravkoviću, čije pesme i posle skoro tri decenije od njegove smrti podjednako jako “pogađaju u dušu”. Ipak, ni jedan jedini kadar o Kralju kafane neće biti snimljen u njegovom rodnom Pečenjevcu, ali ni u Leskovcu – gde je započeo svoju muzičku karijeru i upoznao legendarnu Silvanu Armenulić).

Toma Zdravković: spomenik nedaleko od reke Veternice

Pored Valjeva, scene biografskog filma o Tomi Zdravkoviću biće snimane još u Perlezu, Dolovu, Prejepepolju i na Tari. Paralelno sa filmom snimaće se i serija. U filmu će biti prikazani počeci Tomine karijere i njegov celokupan život.

Iako se ranije spekulisalo da će Tomu glumiti Vučjanac Stevica Anđelković – zbog boje glasa koja neverovatno podseća na Tominu, kao i Leskovčanin Bojan Dimitrijević – koji fizički neverovatno podseća na legend narodne muzike, producenti filma Dragan Bjelogrlić i Željko Joksimović odlučili su da ulogu Tome povere Milanu Mariću, dok Tamara Dragičević tumači lik Silvane Armenulić.

Film “Toma”, biografskog je karaktera i trebalo bi da bude omaž kojim će Bjela na svojevrstan kinematografski način obeležiti tridesetogodišnicu smrti legendarnog pevača, ali i sačuvati uspomenu na čoveka koji je na našim prostorima postao sinonim za boema.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: