AKADEMIJA STRUKOVNIH STUDIJA JUŽNA SRBIJA: Leskovac sedište ove visokoškolske ustanove

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Пре годину дана одлуком Владе Републике Србије град Лесковац је одабран за седиште високошколске институције, Академије струковних студија Јужна Србија, у оквиру које ће функционисати пет високих струковних школа, данас одсека.

То су: Одсек за пословне студије Лесковац, Одсек за технолошко уметничке студије Лесковац, Одсек за пољопривредно прехрамбене студије Прокупље, Одсек за пословне студије Блаце и Одсек студија за васпитаче Бујановац.

Према речима председнице академије др Драгане Ранђеловић интерграција високих струковних школа у академију има за циљ даљи развој професионалног образовања из поља друштвено-хуманистичких, техничко-технолошких и медицинских наука:

„Настава се изводи на 23 студијска програма основних струковних студија, једном струковном програму специјалистичких, четири струдијаска програма мастер струковних студија и очекујемо дозволу за рад за још један програм на мастер студијама на Одсеку за васпитаче у Блацу”, објаснила је Ранђеловићева и захвалила се градоначелнику и представницима локалне самоуправе на уложеним напорима током стварања академије и формирања њеног седишта у Лесковцу чиме је наш град препознат као својеврсни центар на мапи високог образовања у Србији и додала да одсеци који формирају академију имају дугогодишњу традицију у образовању младих и препознати су на тржишту рада.Одсек за пословне студије у Лесковцу јуче је посетио градоначелник др сци. мед. Горан Цветановић како би заједно са председницом представио рад академије. „Академија Јужна Србија је једина од 12 оформљених академија која има чак пет одсека. Историјска одлука да њено седиште буде у нашем граду све нас је обрадовала јер она доказује да је Лесковац препознат као образовни центар југа Србије иако се налази у непосредној близини једног од универзитетских градова. Поносни смо на наш Технолошки факултет који је прошле године прославио четрдесет година постојања, као и две високе школе које су изнедриле велики број успешних и стручних људи. Сигуран сам у то да ће централизована управа и припајање поменутих образовних институција резултовати још квалитетнијим образовањем и још већим бројем добрих студената и стручњака из различитих области. Лесковац ће оправдати поверење дато му од стране Министарства просвете и Владе Републике Србије. Академија струковних студија Јужна Србија ће бити академија за понос из које ће излазити кадрови спремни да својим радом допринесу својој и будућности читаве земље”, рекао је градоначелник приликом посете.

Извор: Званични сајт града Лесковца

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor